Morgen in Qir: Spiritueel christendom

Morgenavond is het radioprogramma Qir weer te beluisteren via Spirituele Radioomroep Indigo. Het zal in deze uitzending gaan over Spiritueel christendom. Presentator Jeroen Kumeling heeft hiervoor Roelof Tichelaar te gast.

Het hedendaagse christendom heeft een deel van haar oorspronkelijke spiritualiteit verloren. Directe leiding en inspiratie vanuit de geestelijke wereld, zoals die bij de eerste christenen voor kwam, heeft door de eeuwen heen plaats moeten maken voor kerkelijke dogma's. Dat is tragisch, omdat daarmee de ware erfenis die Christus ons met Zijn dood heeft nagelaten, door de mensen wordt afgewezen.

Hierdoor is het christendom een min of meer verdorde religie geworden, die te vergelijken is met een bron waaruit aanvankelijk nog zuiver water vloeit. Aan de bron is het water nog helder en zuiver, maar verder stroomafwaarts komen de riolen van de mensen er op uit. En hoe verder je stroomafwaarts komt, des te troebeler het water wordt. Aan het eind van de stroom is het water zó verontreinigd, dat mensen er ziek van worden en het slechts met grote tegenzin gedronken wordt. Dat is de tragiek van het traditionele christendom, dat van oorsprong zóveel rijkdom en verkwikkende kracht in zich droeg.

Maar de geestelijke wereld houdt zich nog steeds met ons bezig. En mensen die er open voor staan, kunnen wel degelijk de leiding vanuit die geestelijke wereld van God en Christus ervaren.
Dat kan op verschillende manieren: door dromen en visioenen, door ingevingen, enzovoort.

Roelof Tichelaar heeft in Hoogeveen  een praktijk voor psychische, pastorale en spirituele hulp-verlening. Daarnaast schrijft hij boeken en geeft hij lezingen over diverse onderwerpen op het gebied van christelijke spiritualiteit. Meer weten over het Spiritueel christendom? Luister dan morgenavond Qir.

(Bron: Nieuwsbrief Indigo Radio)
(Bron illustratie: Nieuwsbrief Indigo Radio)

Lees ook:Daisha over een nieuw Atlantis
Lees ook:In contact met de Akasha Kronieken
Lees ook:Help Indigo Radio in het publieke bestel te komen
Lees ook:Radio Indigo live vanuit het Eigentijdsfestival
Lees ook:Spirituele radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>