Sjamanistisch ritueel voor iedereen

Sjamanisme is een van de oudste vormen van natuurreligie, oorspronkelijk ontstaan in Oost-Siberië en Mongolië. Binnen deze natuurreligie gaat men ervan uit dat er een bovenwereld, een middenwereld en een benedenwereld is. In het kader hiervan worden rituelen gehouden. Centrum De Quest organiseert iedere maand een Sjamanistisch Ritueel, waar iedereen die geinteresseerd is, aan mee kan doen. Het volgende ritueel is op 16 mei.

Sjamanisme gaat ervan uit dat alles wat bestaat: mensen, dieren, bomen, planten, stenen, sterren, natuurelementen en dergelijken een eigen bewustzijn hebben en bezield zijn. Dat alles met elkaar verbonden is en onderdeel van een Groot Geheel.

Een sjamaan kan, gesteund door helpers zoals totemdieren, plantmedicijn en natuurwezens, contact leggen met 'andere werelden'. Hij legt dit contact door middel van trance-reizen en rituelen.

Centrum De Quest organiseert iedere maand op een vrijdagavond een Sjamanistisch ritueel. Elke maand wordt er een ander onderwerp en een ander ritueel bedacht. Er wordt gewerkt met trance-reizen, healing, meditatie, lodge’s, Sjamanen drum, verbinding met elkaar en met de spirits, en vele andere vormen.

Het ritueel op 16 mei wordt gehouden in Centrum Djoj te Rotterdam, van 20:00 tot 22:30 uur. Je hoeft geen kennis van of ervaring met Sjamanisme te hebben om mee te doen aan het ritueel, iedereen is welkom! Wie zelfs een sjamanendrum of ratel heeft, mag deze meenemen.

Voor meer informatie over deze workshop en andere activiteiten van Centrum De Quest, kun je een kijkje nemen op de website.

Lees ook:Rituelenavond van Centrum De Quest
Lees ook:Een intensieve kennismaking met het Sjamanisme
Lees ook:Sjamanistisch Ritueel voor transformatie
Lees ook:Dieren en hun kracht
Lees ook:Sjamanistisch Ritueel ‘De kracht van het Zuiden’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>