Vier de Bloedmaan in Delft

Op donderdagavond 10 november is er weer een Volle Maan viering bij het Triskal Healing Centre te Delft. De maan van deze maand wordt de Bloedmaan genoemd. De Bloedmaan heeft als thema ‘overleven’. Deze maan is de overbrugging van de donkere periode tussen Samhain en Yule: Samhain is het laatste oogstfeest, daarna geeft Moeder Aarde bijna niets meer en moeten we zien dat we de winter doorkomen.

De Bloedmaan heeft zijn naam te danken aan het feit dat in vroege tijden, toen men echt nog afhankelijk was van de oogst uit de natuur, in deze maand varkens werden geslacht. Het spek werd gepekeld en gerookt en het bloed werd gebruikt om worst van te maken.
Een oude naam voor november is slachtmaand. Ook dit heeft te maken met de slacht op de boerderijen in deze maand, als voorraad voor de aankomende winter.

Het gaat dus bij deze maan, puur om het overleven van mensen, dieren en planten, die hun bloei al achter de rug hebben. De lange winter staat nog voor ons en we zullen onze maatregelen daarvoor
moeten treffen.

“Het gaat bij deze maan ook om de kwetsbaarheid van het individu. Je zult je bij deze maan bewust moeten worden dat alles wat zwak en kwetsbaar is bescherming nodig heeft in de aankomende donkere tijd.  Het gaat hier niet alleen over de natuur, de planten, dieren en mensen, maar
ook over het emotionele stuk van elk mens.”, vertellen Marianne en Monique van Triskal.
“De donkere tijd die voor de deur staat is een tijd waarin we veel oud leed verwerken, waarin we onze geest rust moeten geven, waarin we ruimte maken voor het nieuwe dat ons in het voorjaar te wachten staat. We zullen ons dus bewust moeten worden, wat er nog voor moeilijke situaties zijn in ons leven en kijken of we daar in de aankomende tijd een oplossing voor kunnen vinden.
Je kunt de winter symbolisch zien als een moeilijke periode die we moeten zien te overwinnen. Om te overwinnen/overleven zullen we de nodige dingen moeten loslaten, verwerken, beschermen en moeten sommige dingen nog een kans krijgen tot herstel.”

Wil je gebruik maken van de energie van de Maan van het Weerlicht, dan kun je meedoen aan de Volle Maanviering van Triskal Healing Center, in Delft. Meer weten over deze viering of over Triskal? Kijk dan eens op de website.

Heb jij weleens een Volle Maan viering meegemaakt? Wat is jouw ervaring?

Lees ook:Vier de bloedmaan bij Triskal
Lees ook:De bloedmaan vieren bij Triskal
Lees ook:De Maan van de langste nacht
Lees ook:De Jachtmaan: een tijd van transformatie
Lees ook:De spirituele jacht voorbereiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>