De Jachtmaan: een tijd van transformatie

Vanavond is het weer volle maan en deze maan wordt de Jachtmaan genoemd. De Jachtmaan heeft als thema 'transformatie'. Nu is het dan ook de juiste tijd om de winter te gaan voorbereiden, terwijl de lichte dagen transformeren naar donkere dagen. Aanstaande donderdag kun je bij het Triskal Healing Centre te Delft deelnemen aan een ritueel om de jachtmaan te vieren.

"Vroeger was het echt nodig om op jacht te gaan om de wintervoorraad aan te vullen met wat er in de natuur nog te vinden was," laten Marianne en Monique van Triskal weten. "De jacht waar het tegenwoordig om gaat is eigenlijk de spirituele jacht, het emotionele." Dat is waar het tijdens de volle maanviering om draait.

In deze periode is het voor ons makkelijker om onze 'rode draad' te leren zien en begrijpen. De essentie van je pad wordt je duidelijker rond deze tijd en je kunt daardoor makkelijker plannen maken voor de komende nieuwe cyclus.

De jachtmaan is de volle maan die valt rond het jaarfeest Samhain, ook wel Hallowe'en genoemd. Ook hiervan is 'transformatie' een van de thema's. De sluiers naar de andere wereld zijn dan veel dunner, waardoor contactmaken met deze wereld makkelijker kan gaan. Je kunt hier van gebruik maken om je meer bewust te worden van wie je eigenlijk bent, en wat de andere wereld je duidelijk wil maken.
Als je nog iets wilt doen voor de winter is het nu de tijd om dat te doen.Het is ook de perfecte tijd om de energieën hun werk te laten doen in de vorm van meditaties en visioenen.

Voor meer informatie over deze en andere activiteiten van het Triskal Healing Centre, kun je een kijkje nemen op de website.

(Bron: Triskal Healing Centre)

Lees ook:De spirituele jacht voorbereiden
Lees ook:Aanstaande donderdag Volle Maan-viering bij Triskal
Lees ook:Vanavond in Delft: Thema-avond ‘Volle Maan’
Lees ook:De Maan van de langste nacht
Lees ook:Vier de Grasmaan bij Triskal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>