Al lopend mediteren

Meditatie kun je zittend doen, maar ook lopend. Loopmeditatie is een van de meditatievormen die snel kunnen worden opgepakt en (zelfstandig) kunnen worden gedaan, gedurende enkele minuten tot zeer lange tijd. Bij het lopend mediteren kan er misschien eerder of meer lichaamsbewustzijn ontstaan. Ook het lopen zonder doel kan stimulerend of confronterend zijn. Als je interesse hebt om te gaan mediteren, kan deze vorm van loopmeditatie in de natuur een prettige, laagdrempelige ingang zijn. Voor mensen die al langer mediteren kan het een verdieping of afwisseling betekenen.

Wie nieuwsgierig is, kan het natuurlijk zelf gaan ervaren. Op 26 februari bijvoorbeeld, geeft Natuurcoach.nu een begeleidende loopmeditatie in de prachtige omgeving van Utrecht-Bunnik. De loopmeditatie verloopt in fases, waarbij er een steeds wisselende focus is.

Tijdens een loopmeditatie loop je een stuk langzamer dan tijdens een ‘normale’ wandeling. Het is dus geen fysieke training, maar wel een intensieve training voor de geest. Wie geregeld mediteert zal de effecten hiervan herkennen en kan de stiltewandelingen en loopmeditaties zien als een afwisseling of aanvulling op de gebruikelijke zitmeditaties.

Heb jij weleens een loopmeditatie gedaan? Wat is jouw ervaring?

Lees ook:Meditatie stappenplan voor beginners
Lees ook:Mediteren voor Dummies
Lees ook:Je innerlijk verzorgen met Nei Yang
Lees ook:Ontspannen met de wisselende neusgatademhaling
Lees ook:Leren kiezen vanuit je hart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>