Benedictijns Weekend in Raamsdonksveer

Soms zouden we er wel eens tussenuit willen, bijvoorbeeld om inspiratie op te doen in een klooster. Maar onze agenda loopt vol en voor bezoek aan een klooster bestaan wachtlijsten. Dit weekend wordt daarom het klooster naar jou toe gebracht. Van 23 tot en met 25 november vindt het Benedictijns Weekend plaats in het kader van de landelijke Maand van de Spiritualiteit in Raamsdonksveer.

Tijdens het benedictijns weekend is er op zaterdagochtend 24 november van 09.30 tot 11.30 uur een workshop spiritualiteit met Mirjam Dirkx. In de workshop is aandacht voor een aantal oefeningen uit de chigong, een Chinese bewegingsleer die werkt met de levensenergie en een loopmeditatie.

De workshop is onderdeel van een weekend vol verschillende activiteiten, waarmee bezoekers de kloosterspiritualiteit op verschillende manieren kunnen beleven. Voorbeelden van deze activiteiten zijn: gezongen gebeden, een kloostermaaltijd, een rustgevende wandeling, en een lezing over Taizé-spiritualiteit. Daarnaast is de kerk de hele dag open voor bezoek en stilte. Er zijn een aantal workshops over hoe je kloosterspiritualiteit in het dagelijks leven kunt gebruiken.

Alle activiteiten vinden plaats rondom de OLV Hemelvaartkerk in Raamsdonksveer. Voor meer informatie kun je kijken op de website van De Maand van de Spiritualiteit.

Lees ook:De Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Kaartverkoop Maand van de Spiritualiteit in volle gang
Lees ook:Speciale spiritualiteit-bijlage bij Dagblad Trouw
Lees ook:Tweede Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van september 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>