Bewust je gedachten veranderen met affirmaties

Affirmaties. Steeds vaker komen we dit woord tegen. Niet alleen meer in de tijdschriften over spiritualiteit en in de new age-winkels, maar ook op televisie en in de publieksbladen.
De trend lijkt begonnen te zijn met de ‘affirmatie-kaartjes’, die we bijna allemaal kennen. In veel spirituele (boeken)winkels liggen ze in een mandje naast de kassa. Iedere klant mag een kaartje pakken waar een affirmatie, een tekst die je in gedachten of hardop uitspreekt om je gedachten te beinvloeden en te versterken, op staat die ze die dag of in hun situatie kunnen gebruiken.

Affirmaties zijn niet alleen spirituele teksten die je in de vorm van een kaartendeck kunt kopen. We gebruiken ze eigenlijk de hele dag. Een voorbeeld wat iedereen zal kennen is “Dit lukt me nooit!”. Ook dat is een afirmatie, een negatieve affirmatie. Wanneer je bewust met dit soort teksten gaat werken, maak je er op een positieve manier gebruik van zodat je je eigen gedachten zelf ten goede kunt veranderen. Bijvoorbeeld door een tijd lang elke keer als je in de spiegel kijkt, tegen jezelf te zeggen: “Ik ben mooi!”

Dit jaar bestaat de website www.affirmatie.nl vijf jaar. Op deze internetsite kun je alles lezen over het doel van affirmaties en je kunt elke maand gratis per e-mail een nieuwe affirmatie ontvangen. Of doe de affirmatietest en ervaar zelf welke invloed de gedachtenveranderende teksten op jou hebben.

Lees ook:Kun jij ja zeggen tegen het leven?
Lees ook:Kruiden verzamelen
Lees ook:Zelf aromatherapie toepassen
Lees ook:Schriftelijke cursus ‘De jaarfeesten in de hekserij’
Lees ook:Welke meditatiemethode past bij jou?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>