Zelf aromatherapie toepassen

Aromatherapie is een ingewikkelde studie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de genezende eigenschappen van etherische oliën. Maar er zijn ook hele simpele aspecten van de aromatherapie, die je gewoon zelf kunt toepassen. En dat is mooi, want in onze drukke maatschappij kunnen we best wat hulp gebruiken van deze eeuwenoude kunst.

Etherische oliën zijn de natuurlijke oliën uit bloemen, planten en kruiden. Deze oliën bevatten genezende eigenschappen voor zowel ons lichaam als onze geest. Sommige geuren doen hun werk door ze simpelweg in te ademen, anderen werken beter als je ze verwerkt in een crème of (bad)olie.

Met een oliebrander in huis kun je al zelf aan de slag met aromatherapie. Gebruik bijvoorbeeld lavendelolie voor ontspanning of tegen misselijkheid of hoofdpijn, pepermuntolie tegen verkoudheid en mandarijnolie als je een oppepper nodig hebt.

Of maak zelf een massageolie, met 100 ml basisolie (zoals jojoba, maiskiem of gewoon zonnebloemolie) en 50 druppels etherische olie. Voor een ontspannende massage ga je weer voor lavendel of voor rozenolie, maar je kunt ook mandarijnolie gebruiken om een sinaasappelhuid tegen te gaan, of sandelhout voor een goede huidverzorging.

(Bron: Yunomi)

Lees ook:Recept 5: Kracht-olie
Lees ook:Je eigen badzout of bad/douche-olie maken
Lees ook:Cursus aromatherapie bij kruidencentrum De Sprenk
Lees ook:Column Lunadea: Wierook van Kruiden
Lees ook:Recept 23: Kamillezalf tegen striae

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>