Bewust leven tip van de week; hoe creëer ik meer tijd?

We willen het allemaal: bewuster leven. Wij zetten elke week een bewust leven tip online. Deze week: het managen van je tijd. Het ontbreekt ons aan de tijd om bewust te leven, althans dat vertellen we onszelf. Maar tijd is een subjectieve ervaring en het is mogelijk meer tijd te creëren. Hoe doe je dat? 

Voorbereiding is het halve werk

Het klinkt zo simpel, maar bereidt je week goed voor. Kijk op zondag wat de afspraken zijn voor die week zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bedenk wat je de eerste drie dagen wilt eten, maak een lijstje en haal de boodschappen zodat je daar geen energie meer in hoeft te steken. Maak to-do lijstjes en doe alles een-voor-een. Bewust leven is niets meer dan tijd en aandacht geven aan je leven. Vaak zit het drukke gevoel in je hoofd. Vraag je af of de wereld zou vergaan als je bijvoorbeeld een kwartiertje later bent.

Kijk vooruit maar niet te ver

Kijk niet langer dan een week vooruit voor wat betreft afspraken, maak je niet druk over hoe het daarna is. Concentreer je op de week die gaat komen en bereidt je daarop voor. Zo voorkom je dat je overweldigd raakt door een drukke periode. Wat geldt voor je to-do lijst, geldt ook voor je dagen. Je leeft je leven een dag tegelijk. Geniet van die ene unieke dag die nooit meer terugkomt.

Wissel af

Probeer jezelf in acht te nemen als het gaat om afspraken maken. Ga bijvoorbeeld niet te vaak sporten als je een deadline op kantoor hebt. Houdt de balans van je week goed in de gaten en geef echt aandacht aan wat je op dat moment aan het doen bent. Mindfulness kan hierbij een goed instrument zijn. Mindfulness houdt je in het moment door middel van allerlei oefeningen en is gericht op meer geestelijke ontspanning in het dagelijkse leven. Kijk bij jou in de buurt naar een mindfulness cursus of therapeut. Of lees een van de vele boeken over dit onderwerp. Fijne week toegewenst!

4589377012_480674fe18_z

{Beeld Creative Commons – Bill Lapp Flickr)

 

 

Lees ook:Mindfulness Yoga Festival in Rotterdam
Lees ook:Leer meer bewust te leven met een mindfulness training
Lees ook:8 dagen aandacht voor body & mind
Lees ook:Meditatie bewezen effectief tegen depressie
Lees ook:Jon Kabat-Zinn geeft lezing in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>