Trance-oefeningen helpen patiënten bij operaties

Mensen die in trance gaan tijdens operaties hebben minder last van pijn en angst. Dat blijkt uit Deens onderzoek naar patiënten die werden geopereerd vanwege hartritmestoornissen.

De onderzoekers deelde de patiënten op in twee groepen: 76 patiënten met trancebehandeling en 70 zonder. De behandelingen waren verder volledig identiek. De groep die leerde om in trance te gaan, moest zich een fijne, veilige plek voorstellen. Een plek in de natuur, een huisje aan het strand. Was er een pijnlijk moment tijdens de behandeling? Dan begeleidde een verpleegster de patiënt bij de visualisatie en vroeg diegene naar diens ‘veilige plek’ te gaan.

[Copyright foto: Free Images]

Minder nerveus
De patiënten in de trancegroep waren minder nerveus en vroegen om minder pijnstillers dan de andere groep. Dankzij de trance hadden zij het gevoel meer controle over de pijn te hebben. Ook hadden ze het idee dat de operatie sneller voorbij ging. De momenten dat de patiënten toch pijn ervoeren, bleek de pijn even heftig te zijn als bij de controlegroep.

Trance ontdekken
Wij schreven al eerder over de voordelen van in trance gaan. Deze ontspanning tijdens medisch handelen is nog een reden om je in het onderwerp te verdiepen en ermee te oefenen.

Bron: European Society of Cardiology

Lees ook:‘Acupunctuur verbetert effect antidepressivum Seroxat’
Lees ook:“Dankbaarheid goed voor je hart”
Lees ook:Semi-alternatieve huisarts goedkoper en effectiever
Lees ook:‘Doodgaan misschien wel prettigste moment van het leven’
Lees ook:1 miljoen Nederlanders kiest voor alternatieve geneeswijzen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Trance-oefeningen helpen patiënten bij operaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>