Spirituele verdieping in Katharenland

‘Sta op en herinner jezelf’. Dat is de titel van de themareis die deze zomer wordt georganiseerd door Thematravel. Deze uitspraak komt uit de Gnosis, de kennis van het hart, de spirituele overtuiging die de Katharen naleefden. De Gnosis vind haar oorsprong in Egypte, waarna het vooral in Europa en Frankrijk werd nageleefd.

Aan de voet van de Pyreneeën in de prachtige ruige natuur speelt de mysterieuze geschiedenis van de Katharen. Kathaar is het Griekse woord voor gezuiverd, Katharen betekent dus zuiveren. Het was een spirituele gemeenschap die leefden volgens het gnostische geloof.
Tijdens de themareis ‘Sta op en herinner jezelf’ gaat men een ontdekkingsreis maken door het land van de Katharen, Maria Magdalena, de heilige graal en de tempeliers. 

Zij noemden zichzelf bonhomme et bonfemme, goede vrouwen en goede mannen en vrienden van god. De Katharen legden het accent op vrouwelijke aspecten, naastenliefde, gelijkwaardigheid, leven vanuit je hart en het herkennen en tot uitdrukking brengen van je goddelijke vonk. Zij spoorden mensen aan om zijn en haar eigen verantwoordelijkheid te nemen voor het leven en dat verlossing niet van buiten of boven af kwam, maar dat de mens dat zelf in zijn eigen leven kan bewerkstelligen. Zij leefden volgens de ‘boodschap van liefde’.

Meer weten over de katharen en deze interessante themareis? Kijk dan eens op de website van Thematravel.

Lees ook:Spirituele jaarhoroscoop 2013: Boogschutter (23 november t/m 22 december)
Lees ook:Boek: ‘Helen vanuit je essentie’ (advertentie)
Lees ook:Spirituele verdieping in de Franse Auvergne
Lees ook:Verbind jezelf met de zon, de maan, de sterren en planeten
Lees ook:Mindfulness Yoga Festival in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>