Boek: ‘Goden en sjamanen in Noordwest-Europa’

Sjamaniste Linda Wormhoudt kreeg zoveel vragen van cursisten, dat ze besloot een boek te schrijven. Anders dan veel mensen denken hebben wij in Noordwest-Europa wel degelijk een eigen sjamanistische traditie. Linda verzamelde de spaarzame sporen en smeedde die tot een geheel. 'Goden en sjamanen in Noordwest-Europa' ligt vanaf deze maand in de winkels.

Linda geeft in haar boek 'Goden en sjamanen in Noordwest-Europa' een beeld van de mensen die hier ooit hebben geleefd en welke rol spiritualiteit in hun leven speelde. Welke Goden zij vereerden en waarom en hoe zij in en met de natuur leefden.

Ook geeft Linda aan hoe wij in het hier en nu rituelen kunnen inzetten: "Veel van de rituele gebruiken van de Europese voorouders zijn verloren gegaan, maar het is ook niet nodig om ze allemaal te weten en in oude glorie te herstellen. Hoewel we veel kunnen leren van onze voorouders, is het aan ons om nieuwe rituelen te scheppen die passen bij de huidige tijd".

Met het boek 'Goden en sjamanen in Noordwest-Europa' wil Linda de lijn tussen de voorouders en de nazaten herstellen. "Kijken naar het verleden is belangrijk", zegt ze. "Het geeft ons gronding, het geeft ons plek. Kijken naar de toekomst is belangrijk: het geeft onze nazaten gronding en plek. Wij zijn de voorouders van onze nazaten."

Marleen van Engelen maakte de illustraties voor dit boek. Zij is onder meer geïnteresseerd in natuurgodsdiensten en rotsgravures. Ze reist al vele jaren naar Finland en Lapland en haar werk gaat altijd over werelden die achter andere werelden verborgen liggen.

'Goden en sjamanen in Noordwest-Europa', door Linda Wormhoudt.
ISBN 978 90 77408 50 6
Uitgeverij: A3 boeken.

(Bron: A3 boeken)

Lees ook:Presentatie over Seidr, het Noordse pad
Lees ook:Sjamanistische Jaaropleiding van Linda Wormhoudt
Lees ook:Aanstaande zondag Orakeldag in Amersfoort
Lees ook:11 januari Orakeldag
Lees ook:De voorouders in het Sjamanisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>