‘Je levenswerk – gepassioneerd leven, spiritueel groeien’

Waar gaat het werkelijk om bij werk? In de ruimste zin is werk niet alleen maar een baan hebben of geld verdienen. Het is het totaal van al onze doelbewuste activiteiten. In dit licht gezien, is 'werk' ons eigenlijke levenswerk. Voortbouwend op zijn succesvolle boek 'Je hart bij je werk' onderzoekt Lewis Richmond in 'Je levenswerk' de vele aspecten van 'werk' als middel tot innerlijk ontwikkeling, zowel persoonlijk als maatschappelijk.

Dit nieuwe boek biedt niet alleen aanwijzingen voor het vinden je echte roeping of van concreet werk dat meer innerlijke voldoening geeft, maar verruimt het perspectief op wat je eigenlijke levenswerk inhoudt. Lewis wijst ons op het belang van de dagelijkse activiteiten die niet direct te maken hebben met het verwerven van inkomen, maar bijdragen aan het verwezenlijken van de meest krachtige menselijke ambitie: het bereiken van waarachtige volwassenheid en geestelijke verlichting.
Hij laat zien dat het opvoeden van kinderen, vriendschappen, carrière maken, sport en creativiteit allemaal gelijkwaardige en onmisbare aspecten zijn van ons 'levenswerk'.
De auteur onderscheidt acht belangrijke vormen van werk: de kostwinner, de hobbyist, de schepper, de monnik, de helper, de ouder, de leerling en de oudere. In zekere zin spelen alle acht vormen gedurende ons hele leven een rol. Ze corresponderen daarenboven met acht soorten innerlijk werk: voorschriften, levenskracht, geduld, kalmte, gelijkmoedigheid, geven, nederigheid en wijsheid. De auteur ontleent deze innerlijke vormen aan het boeddhisme, dat hij zo op een nieuwe, eigentijdse manier naar voren weet te brengen.

'Je levenswerk – gepassioneerd leven, spiritueel groeien' van Lewis Richmond. Uitgeverij Asoka. ISBN: 9789056701109. Bestel dit boek bij Bol.com:

Je levenswerk<br>Lewis Richmond
Je levenswerk
Lewis Richmond

Lees ook:Houvast tijdens de vastentijd
Lees ook:Janet Ossebaard levert bewijs voor graancirkels
Lees ook:Cursus Spiritueel Schrijven van Onkruid College
Lees ook:Vrouwenwijsheid aan de rivier met Riet van Rooij
Lees ook:Kerstcadeau tip: spiritueel boek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>