Jaartraining ‘De Kunst van Vrouw-Zijn’

Vanaf januari 2008 zal Joyce Hellendoorn met een dertiendaagse jaartraining "De Kunst Van Vrouw-Zijn" starten in de Copacabana te Breda.Er zal tijdens de cursus door 13 thema’s van de natuurlijke loop van de seizoenen heen worden gelopen, thema's die zijn voortgekomen uit de maanvieringen die Hellendoorn jarenlang heeft gedaan. zij heeft de 13 manen gekoppeld aan 13 Godinnen.

Werken met Godinnen is voor Hellendoorn een manier om door de seizoenen heen bepaalde vrouwenstukken die je kunt ont-dekken te illustreren. Alle Godinnen staan voor bepaalde aspecten van Vrouw-Zijn. "Meestal identificeren wij ons niet met al die vrouwen, meestal maar een paar. Onze grootste kracht huist in datgene wat wij in de schaduw zetten," zegt Hellendoorn. "Het zijn stukken van onszelf die we niet mooi vinden, stukken die we liever niet laten zien, talenten die we daardoor niet gebruiken. We onderzoeken dus zowel licht als schaduw."

Gebruik makend van dansen, zingen, spelen, vrouwencirkels, plezier maken, schrijven, mediteren, visualiseren, kleien, schilderen en nog veel meer leuks gaan worden de 13 thema's van vrouw-zijn uitdiepen en vormgeven.
Vanuit 12 thema's zal elke cursusdag een kunstwerk worden gemaakt, je kunt dat thuis zoveel als je wilt verder uitwerken. Niks hoeft, alles mag. Aan het eind van het jaar, op de 13e dag, is er een gezamelijke tentoonstelling/ presentatiedag.

De Thema’s van de cursus zijn:
- Wijsheid, Commitment
- Onafhankelijkheid
- Speelsheid
- Sensualiteit
- Innerlijk Huwelijk
- Koningin Yoni
- Strategie
- Magie
- Moeder
- Het Web
- De Ontembare Vrouw
- Huis en Haard
- Afsluitende Presentatie

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Joyce Hellendoorn en haar praktijk Livin' Art.

Lees ook:‘De Stem van de Godin’, leven volgens de maancyclus
Lees ook:Livin’Loud
Lees ook:Vrouwencirkels gezocht
Lees ook:Boekrecensie: ‘Godinnen van eigen bodem’
Lees ook:Vier seizoenen in de mandala

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>