Opleiding integrale lichaamsmassage

Massage is waarschijnlijk de oudste vorm van therapie. Het werd reeds 5000 jaar geleden toegepast in het Midden en Verre Oosten. Sinds 1900 is er ook in Europa een toenemende belangstelling en is lichaamsmassage uitgegroeid tot een behandelmethode die zorgt voor het behoud en de verbetering van optimale gezondheid. Wie deze behandelmethode ook onder de knie wil krijgen kan de opleiding Integrale Lichaamsmassage van Sonnevelt Opleidingen volgen.

Omdat de massage een diepe ontspanning geeft, zijn de effecten zeer krachtig. Daarnaast werkt massage ook stimulerend en versterkend op lichaam en geest. Op lichamelijk gebied is de behandeling er op gericht de doorbloeding te stimuleren, de spier-tonus te ontspannen of juist te versterken en het zenuwstelsel weer in balans te brengen. Op geestelijk gebied ervaart de cliënt rust en kalmte.

In het eerste jaar van de opleiding Integrale lichaamsmassage leer je de basisbegrippen van een algehele lichaamsmassage. Naast een gedegen theoretische achtergrond oefen je tijdens iedere lesdag praktische massagetechnieken. De behandelvormen in het basisjaar zijn vooral gericht op ontspanning en veel voorkomende spierklachten in diverse delen van het lichaam.

Na het basisjaar van de opleiding volgt er een verdiepingsjaar en een specialisatiejaar. Voor meer informatie over deze en andere boeiende opleidingen kun je een kijkje nemen op de website van Sonnevelt Opleidingen.

(Bron: Sonnevelt Opleidingen)

Lees ook:Gratis workshop ‘Realiseer je dromen’ in 2007
Lees ook:Mind, Body & Spirit-opleidingen
Lees ook:Indiase Hoofdmassage voor een heldere geest
Lees ook:Workshop hotstonemassage in Utrecht
Lees ook:Cursus ontspanningsmassage bij Djoj

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>