Een en al vrouwenenergie op het Lorelei Vrouwenfestival

Drie dagen genieten van meer dan vijftig workshops in het gezelschap van ruim driehonderd vrouwen in een feestelijke omgeving. Even de tijd nemen om de energie van de vrouw weer te herkennen op een plek waar vroeger de Zuiderzee vrij spel had. Dat is het Lorelei Vrouwenfestival.

Na een succesvol introductiefestival in 2007, organiseren Joyce Hellendoorn en Renée Smits vanaf het laatste weekend van augustus 2008 een jaarlijks terugkerend festival van vrouwen, voor vrouwen en vooral door vrouwen.

Tijdens het Lorelei Vrouwenfestival worden meer dan vijftig spirituele, creatieve en culinaire workshops gegeven. "En dat is alleen nog maar het officiële programma van overdag", laten de organisatoren weten. "Je weet nooit wat de avonden je zullen brengen. Wat denk je van quilten bij een knapperend vuurtje in een gitzwarte tipi? Of even bijkomen in de stiltetempel tussen de bomen?"

Ook is er een veld ingericht als markt, waar de 'marktvrouwen' hun eigengemaakt producten, zoals sieraden, kleding, keramiek en kruiden, zullen verkopen. "En vaak geven zij ook korte demonstraties en workshops", vertellen Joyce en Renee.

Maar liefst twee velden staan tijdens het festival volledig in het teken van verwennerij! Bezoekers kunnen zichzelf hier trakteren op stoel-, hand- en voetmassages, manicures, pedicures, healings, tarotleggingen, handlezingen en andere consulten, henna-tatoeages, haarvlechten, een chocolade fontein, een sauna, een hot tub en nog veel meer.

Het Lorelei Vrouwenfestival is een korte vakantie waar vrouwen kunnen genieten van alles wat hun lief is en even helemaal bij kunnen komen van hun dagelijkse leventje als zakenvrouw, moeder en/ of partner. Ook in de avonden komt men helemaal bij, als de vrouwen met z'n allen rond een zinderend vuur komen zitten en naar behoefte kunnen dansen, zingen en muziek maken.

Het Lorelei Vrouwenfestival wil vrouwen met een eigen organisatie een zeepkist bieden om hun kunnen te laten zien aan een groter publiek. Talentvolle koks, masseuses, coaches, inspirators, (beeldend) kunstenaars, zangeressen, verzorgers, creatievelingen, ondernemers en andere vrouwen die zichzelf nog beter in de markt moeten zetten. "Aan de andere kant willen we de bezoekers onderdompelen in een heerlijk hamam-gevoel: warm, voedend, speels, vrolijk, vertrouwd, reinigend, verbonden, leerzaam en bovenal: vrouwelijk."

Dit jaar vindt het Lorelei Vrouwenfestival plaats op 29, 30 en 31 augustus, op De Banken in Zeewolde, een van de grootste natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Voor meer informatie is er een website.

Lees ook:Top 5 spirituele festivals
Lees ook:Vier je vrouw-zijn op het Lorelei Festival
Lees ook:Leer je leven sturen met de opleiding ‘Emotioneel Welzijn’
Lees ook:Bewust Haarlem Markt op zondag 7 september
Lees ook:Spiritualiteit in Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>