Uit de Islam: het Offerfeest

Dit jaar valt het Islamitische Offerfeest op 8 december. Het Offerfeest, Slachtfeest of het grote feest is het tweede `Id-feest in de islam. Het wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon te offeren in opdracht van God. De Koran noemt echter geen naam bij de beschrijving van dit verhaal in Soera De in de Rangen Behorenden. De meeste moslims nemen aan dat het zou gaan om zijn zoon Ismaïl. Het grote feest staat in verband met het suikerfeest dat het kleine feest wordt genoemd.

Op deze dag worden door moslims dieren die volgens dhabiha geslacht zijn gegeten. Het vlees wordt door hen gegeten en verdeeld onder armen, buren en familieleden. Doorgaans slacht men in België of Nederland een schaap, waardoor het feest de bijnaam het schapenfeest kreeg. Ook kunnen meerdere mensen samen een dier slachten om een overschot aan vlees te voorkomen.

Het feest valt op de 10de dag van de Hadj-maand (Dhul-Hadj), na voltooiing van de hadj. Dit is 70 dagen na het einde van de ramadan. Terwijl Id ul-Fitr een feest van twee dagen is, wordt Id ul-Adha drie dagen gevierd. Sommige moslims vieren het 3 en respectievelijk 4 dagen. Op de eerste dag is er, net als met Id ul-Fitr, een extra gezamenlijk gebed, gevolgd door een preek. Iedereen wordt verwacht zich netjes en zo mogelijk in nieuwe kleren te kleden. Het feest moet een moslim er aan herinneren dat hij bereid is om alles op te offeren voor God, zoals Ibrahim zijn zoon wilde opofferen.

Het centrum van de wereldwijde viering van het offerfeest is het dorpje Mina, dichtbij Mekka. Na zonsondergang op de negende dag verzamelen de pelgrims zich in Muzdalifah waar zij slapen. De volgende ochtend worden 49 of 70 kleine kiezels opgeraapt en meegenomen. De tocht vervolgt naar Mina.

Dit is de plek waar de drie zuilen staan die de duivel (Iblis of Sjaitan) voorstellen en die worden gestenigd door moslims tijdens de hadj. Het dorp huisvest in deze tijd ook een groot aantal slachters die de halal-slachting van grote aantallen offerdieren voor de pelgrims verzorgen. De recente explosieve groei van pelgrims heeft geleid tot grote hoeveelheden dieren die geslacht worden, iets dat wel als verspilling wordt gezien. De Hadjautoriteiten zorgen er tegenwoordig echter voor dat het vlees in ingevroren toestand bij behoeftigen over de hele wereld terecht komt.

(Bron: Wikipedia)

Lees ook:Moslims zijn bedevaart begonnen
Lees ook:Moslims en homo’s sluiten samen ramadan af met Suikerfeest
Lees ook:Paus Benedictus pleit voor vrede Midden-Oosten
Lees ook:De dagen van Divali
Lees ook:De religieuze betekenis van carnaval

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Uit de Islam: het Offerfeest

  1. q

    Een mooi ritueel; dit jaar zijn er een aantal moslim-organisaties in Nederland die het vlees uitdelen aan de armen.

    Helaas maakt de partij van de dieren een probleem van Halal slachten…

      /   Reply  / 
  2. shilan

    HALAL PROBLEEM

    De Islam rukt op. Allah Akbar en halal klinkt overal, de soldaten van Allah gaan gewoon door …
    In enkele tientallen jaren zal de moslimbevolking de meerderheid gaan vormen van steeds meer gebieden in Nederland.
     Het zwaard van de Islam rukt op via hun demografische oorlog. De naïviteit al zou er een gematigde Islam zijn, staat haaks op de werkelijkheid van de Koran en de hantering in de praktijk in die landen waar de islam wetgeving, de sharia, steeds meer om zich heen grijpt. In de Islam is geen vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting, zelfs eten onder de controle van de dictators!!.
    Ze gaan hun halal eten afdwingen. De Islam is politiek van karakter en de oorlog voorschrijft als onderdeel van het systeem tegen de andersdenkenden en absoluut niet verenigbaar met de westerse waarden en normen, zelfs niet met die van honderd jaar geleden.
    Moslims moeten het voedsel dat ze tot zich nemen, onderwerpen aan enkele richtlijnen uit de Koran.
    Halalvlees dient uitgebloed vlees te zijn van een beperkt aantal toegestane dieren, die volgens de islamitische voorschriften geslacht worden.
    Onze westerse restaurants houden met die richtlijnen geen rekening. Eten in restaurants als in Nederland is voor moslims die zich aan de koran houden, geen optie. Moslims gaan nooit naar de Hollandse restaurants.
    De meeste westerse leiders ontkennen de connectie tussen geweld en de Islam. De elite heeft de neiging om de Islam af te schilderen als een mysterieus geloof dat tolerant en vredelievend is. Men baseert zich daarbij op de zgn. vrede-teksten en de terroristen als rand-figuren. Europese politici zullen in toenemende mate rekening moeten houden met de moslimkiezers!! Er zijn al hele gebieden waar niemand bij de verkiezingen kan winnen, als ze niet de steun hebben van de moslims…
    Men vergeet daarbij een verklaring te geven van het geweld dat van meet af aan de Islam heeft vergezeld, dertien eeuwen lang.
    Kijk naar al die dictatoriale regimes in Moslimlanden. De Islam heeft een doctrine van geweld tegen de westerse volkeren

    Het verlangen van de Islam is de wereldwijde overheersing met onderdrukking van alle andere volkeren. Kijk naar 25 Arabische dictators:een verplichting die de hele Moslimgemeenschap met elkaar verbindt. De ellende is dat we met het toelaten van de Moslims tot onze gemeenschap het “Paard van Troje” hebben binnen gehaald en we niet goed weten hoe we de strijders in het paard moeten houden. Moslimstaten van verschillende culturen hebben iets gemeenschappelijks en dat is de neiging om met hun buurstaten in conflict te leven. Marokko tegen de west Sahara, Turkije tegen de Armeniërs en Koerden, Op de Filippijnen zien we hetzelfde patroon. Ook in Indonesië is de strijd op de Molukken gaande. Somalie tegen de afrikaanse stammen, In Thailand en China komt nu ook de strijd. De strijd tussen de Moslims en Hindoes in India is welbekend. Soedan is een ander voorbeeld van de strijd tegen de buren voor nu al twintig jaar. Nigeria ook daar is strijd en Kenia is het volgende land. Ook in Mauritanië, Kosovo, Bosnië Albanezen, Tsjetsjenië, enz.

    De angsthazen leveren ons uit aan de Islam!  

    Denkt u soms dat de afkeer van moslims uit de lucht komt vallen?
    Zoals bekend wonen Islamieten van origine in de meest corrupte en ondemocratische staten ter wereld. Regimes daar gebruiken vrijwel zonder uitzondering hun belastinggelden, inkomsten uit grondstoffen etc. om bestaande machtsgroepen in stand te houden. Machtsgroepen uit regeringkringen, leger, politie, islam en industrie laten geen nieuwe groepen toe. Gevangenissen zitten overvol met politieke gevangenen waarvan velen niet overleven vanwege doodsstraf, honger, ziekte en moordpartijen.

    De organisatie van de Islam wordt in zulke regimes streng gecontroleerd. Imams worden zeer kieskeurig voorgeselecteerd op betrouwbaarheid, want juist zij hebben een belangrijke functie om dit regime te beschermen tegen oppositionele krachten. Vandaar dat kerk en staat nauw verbonden zijn. De middelen die gebruikt worden voor de moskee zijn om de gelovigen via een politiek van voor-wat-hoort-wat en verdeel-en-heers aan deze te binden. Op de Koranschool leren de vertrouwelingen enige jaren lezen en schrijven.
    De moskee houdt zich verder bezig met het hersenspoeling , maar ook met allerlei publieke zaken, doelen om hulpbehoevende trouwe aanhang te steunen. In Moslim landen lijkt een wedloop gaande tussen rijke islamitische staten om een eigen infrastructuur van moskeeën en slaventrouwe moskeebezoekers te creëren, die iedere opdracht zal uitvoeren. Dit verschijnsel is niet ongevaarlijk voor het regime van de staat waarbinnen zich deze concurrentie voordoet, want door het buitenland gefinancierde groepen met een aparte islamitische ideologie zouden de eigen staatsislam kunnen beschadigen.  
    Primitieve Fok proces en export van miljoenen Moslims naar nog niet geïslamiseerde landen..De integratie in het woonland moet worden tegengegaan, want hier kan het regime in het moederland last van krijgen, zowel financieel als politiek. Het met de satellietschotel uitsluitend naar tv-programma’s uit het moederland kijken wordt bevorderd. Evenals nieuwe huwelijksverbindingen vanuit het woonland met bewoners van het moederland. Het propageren van de hoofddoek als uniform van de Islam maakt deel uit van het segregatiedoel. Door zich met dit “onschuldige lapje stof” te onderscheiden zal integratie geheid flink worden gehinderd. In een andere log staat beschreven welke functie de hoofddoek heeft in de vrouwengroep. In het moederland zelf heeft de moskee nòg een belangrijke functie. Zij organiseert de door massale corruptie en wanbeleid ontstane boosheid als bliksemafleider op een voor het regime veilige wijze.
    De huidige Moslim weet zijn zaak goed te verkopen. Ze beroepen zich op democratie en mensenrechten. Zaken welke in geen enkel Moslimland wordt gerespecteerd en wanneer ze het voor het zeggen krijgen ook onmiddellijk zullen afschaffen. Slechts bekering of onderwerping.

    Je moet Arabisch spreken anders kan je niet eens naar de hemel van Allah, alles wordt beheerst, je moet islamitisch eten!

      /   Reply  / 
    1. Janu

      Nou, dan gaan er veel moslims in Holland niet naar het paradijs, ha ha ha.

        /   Reply  / 
      1. Janu

        rare sufkutten zijn het om even kort door de bocht te zeggen, hoe verziek ik mijn leven en dat van anderen. Een psychiatrische afwijking bijna.

          /   Reply  / 
  3. els deheusch

    Ik ben volledig mee met je betoog, religies zijn achterhaald, het is geen tijd meer van geloven, maar van hetgeen onze ouders geloofd hebben van ons daar van bewust te worden en te weten en te kennen en te doorleven…Ik zie ook niet direct een bedreiging hier in Europa door de Islam, als je bekijkt wat er in de thuislanden aan emancipatiestrijd is losgebroken… de mensen hier zitten geisoleerd van hun thuislanden, vandaar ook hun conservatisme, dit alles zal wel losweken, ten gepaste tijd…

      /   Reply  / 
  4. sumela

    Imams, staatsambtenaren en infiltranten uit Turkije en Marokko: Tweedeling van Nederland!

    Tweedeling begon toen de eerste Moslims binnen waren. De samenleving was één maar is door de Islamitische massa-immigratie in tweeën gesplitst. Zolang huidige beleid met grote lijnen intact blijft, zullen de problemen alleen verergeren en blijft de immigratiekraan openstaan waardoor er een bom gelegd wordt onder onze samenleving en de verzorgingsstaat niet te handhaven is.
    Omdat Moslims volgens hun religieuze politiek zich niet mogen mengen met de westerse culturen, is integratie per definitie onmogelijk. Westerse samenleving proberen te combineren met de mohammedaanse doctrine is een onbegonnen werk. Dat het afwijzen van westerse normen en waarden centraal staat in de Islam, heeft grote implicaties. Hiermee wordt het aangegeven dat het Moslim doctrine de oorzaak van huidige tweedeling is! Dit staat vast. Islamitische strijders die gesteund zijn door de corrupte politiek, vechten in feite voor een nieuwe dictatuur. Deze Moslims zullen hun politieke stelsel nooit hervormen. 140 miljoen Christenen en circa 57 miljoen andersdenkenden die in 35 Moslimlanden wonen en de oorspronkelijke bewoners zijn van die landen verwachten hiermee geen veranderingen.

    In Nederland, overal in de wijken zijn er fundamentalistische kolonisten actief: imams, gestuurde infiltranten en andere staatsambtenaren die niks mee te maken met de immigratie, zijn bezig om jonge mannen en vrouwen te islamiseren…

    Ze stellen onomwonden dat Nederland moet worden overgenomen. Sterk georganiseerde Turken en Marokkanen zouden nieuwe instroom te bevorderen via: hun bruiden uit een islamitische land halen, creatie van een gesloten maatschappij waarin uitsluitend via TV schotels gekeken wordt naar eigen staatspropaganda, eigen scholen oprichten, moskeen bouwen. Op die manier wordt er een nieuwe bevolking gevormd die heel snel in aantal toeneemt. Ondertussen is het aantal moslims in Nederland explosief gegroeid. De vele kolonisten uit Marokko, Turkije, noordelijk Afrika en het Midden-Oosten doen ook het aantal illegale moskeeën en korancursussen. De moskee als politieke arena, waarbinnen zich diverse krachten manifesteren. Het is bizar dat gemeentes en centrale overheid de moskee hebben gekozen als gesprekspartner voor hun beleid. Juist daar laat de politieke islam het meest nadrukkelijk van zich horen. Turkije met haar staatsislam, Diyanet, het Presidium voor Religieuze Zaken, is het gevaarlijke staatsorgaan dat is belast met de zorg voor het Turkse nationalisme. De Diyanet is dus een omvangrijk staatsorgaan, een religieuze leger, groter dan de Nederlandse leger en politie bij elkaar.
    De activiteiten zijn in principe gericht op de hele bevolking, want de islam wordt gezien als een belangrijk element van de gemeenschappelijke Turkse identiteit. De Diyanet is inmiddels werkzaam in landen waar grote aantallen Turken als “immigrant” aanwezig zijn , zoals in Nederland. Deze grote leger zou in Nederland Turkse etniciteit gaan versterken en assimilatie tegen te gaan…! In Nederland zijn zodoende inmiddels vele duizenden militanten van deze organisatie werkzaam: het totale aantal personeelsleden betreft ca. 98.000.

    De Turkse en Arabische indoctrinatie speelt nu op alle maatschappelijke vlakken en begint met het onderwijs waar de aanpassing aan de Nederlandse cultuur doodgezwegen wordt, gevolgd door de massahysterie van herkomstlanden machthebbers die afwijkende meningen via hun verlengde structuren toch kunnen onderdrukken. Honderden duizenden TV schotels en massa militanten die op de aparte islamscholen, stichtingen en moskeen actief zijn vormen een grote gevaar. Nu nog meer mensen die in Nederland geboren, worden blootgesteld aan de staatspropaganda van moslim regimes. Bovendien wordt anti-Nederlandse indoctrinatie als eigen cultuur opgedrongen.

    Vraag is waarom kunnen de 140 miljoen Christenen die in 35 Moslimlanden wonen en de oorspronkelijke bewoners zijn van die landen hun eigen geloof niet mogen uitoefenen, hun kinderen geen christelijke namen geven, geen radio en tv uitzendingen in eigen taal volgen, is dit democratie? Turkije, Soedan, Pakistan, Marokko en Egypte moeten stoppen met de Christenen te terroriseren!
    Andersdenkenden zijn in het Midden-Oosten en Noord_Afrika een minderheid, vaak achtergesteld, onderdrukt of zelfs het doelwit van geweld. Veel mensen die niet Moslim zijn, voelen zich niet meer thuis in hun eigen land. Moslims hebben overal meerderheid gekregen en oorspronkelijke bewoners worden in de rol van vreemdeling geduwd, hoewel ze tot de oorspronkelijke bevolking behoren, net als in Nederland. De oorspronkelijke bewoners van huidige Turkije en veel Arabische landen hebben tot op heden geen rechten, terwijl dwaze EU politicus Moslims helpen met de bouw van grote Moskeen, volgen van islam lessen en creatie van Turkse – Arabische enclaves binnen Europa. In Turkije en omtrent Midden-Oosten zijn de afgelopen eeuw wellicht miljoenen christenen vermoord of gedeporteerd. Al die tijd deed de wereld de oogjes dicht. Men mocht hier niets over zeggen. In Moslimlanden worden christenen onderdrukt, dan ook hier in Nederland geen moskeeën. Er zijn nu meer dan genoeg moskeeën. Als wij in islamitische landen geen kerken mogen bouwen, ja als zelfs christenen worden vermoord omdat ze christen zijn, dan mogen jullie hier ook geen nieuwe moskeeën bouwen. We hebben zelfs niet zoveel rechten als de Moslims in Europa! terwijl wij de oorspronkelijke bewoners zijn, Mensenrechten in moslimlanden bestaan gewoon niet…

    Met de gaande krijgen de moslims steeds meer macht In Nederland. Grote delen van sommige steden zijn al etnisch anti-Nederlands. PVDA leider praat nu over “de boel bij elkaar houden”, hiermee suggereert hij dat er wel degelijk gevaarlijke etnische conflicten aan het ontstaan zijn, maar tegelijkertijd wilt hij geen immigratiestop. De grondslag van deze gevaar, instroom van nog meer Moslims wordt gezien als de toekomst van PVDA. “bij elkaar houden…” is geen oplossing. Cohen’s boel bestaat uit grote groepen die etnisch onverenigbare kernelementen hebben, ze groeien steeds uit elkaar. “Het geloof van het zwaard” zei de paus voordat hij dat moest terugnemen onder bedreiging van het zwaard. Iedereen die beweert dat ze gewelddadig zijn…. wordt aangevallen of bedreigt. Hier in het beschaafde NL hadden we deze manier van redeneren na het jaar 1400 niet meer gehoord… tot ca 15 jaar terug. Welkom terug in de middeleeuwen. Straks hebben we hier ook zo maar Libische toestanden, grote onlusten of erger, burgeroorlogen. De kritische grens is voor de moslimbevolking in Nederland bereikt. Kappen met verdere immigratie en mogelijkerwijs het radicale deel terugsturen naar land van oorsprong. Nu kan het nog zonder bloedvergieten.

      /   Reply  / 
  5. tamara

    wat hier boven staat is bewijs van hoe kortzichtig mensen zijn. jullie hebben de betekenis van geloof niet begrepen evengoed als de voorouders van heleboel mensen. als de mensen konden begrijpen wat de bedoeling is van geloof dan was de wereld veel beter dan nu en vroeger. ik denk altijd dat voordat je iets niet onderzocht hebt en niet hebt begrepen met je kleine hersenen mag je niet over gaan praten. religie is maar een levensweg een soort wijsheid die maar weinigen hebben kunnen vatten. in nl zijn er veel mensen die zich agnost of atheist noemen alsof dat een soort mode is en het is ook een mode geworden maar dan zijn jullie ook maar blindelings iets aan het volgen zonder te begrijpen wat het inhoudt .als je gestudeerd had dan had je geweten dat zelfs wetenschap bewijst dat een energie niet dood gaat maar van vorm veranderd .bovendien jullie hebben het alsmaar over de muslims die het allemaal fout doen..vergeet niet wat christendom heeft gedaan in 15e eeuw en vergeet niet wat nederland heeft gedaan met indonesie suriname antilen etc en jullie waren zeerovers en van plunderen zijn jullie beter geworden dus kom niet met die onzin kijk eerst even beter alle wijsheid komt van het oosten lees eerst en bestudeer dan kom je erachter .spanje is beter geworden na de komst van moren en zigeuners en daarvoor was het maar een boerenland. kijk in de geschiedenis veel musici filosfers en grootheden zijn uit duitsland .germaanse volk maar vergeet niet dat hun voorouders waren de ariers die in gebied van india iran en zuiden van rusland waren.dus nl is eigenlijk maar een dorp die zich beter heeft gemaakt door anderen .
    graag geen grote mond meer .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>