Hemelvaartsdag

Christus' Hemelvaart door Giotto di BondoneVandaag is het Hemelvaartsdag. Op deze dag vieren christenen dat Christus na de kruisiging en opstanding ‘ten hemel is gevaren’. Het betekent dat Jezus van Nazareth is teruggekeerd naar zijn vader in de hemel.

Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag, maar verschilt elk jaar van datum. Het is namelijk de veertigste dag gerekend vanaf Eerste Paasdag. Tien dagen na Hemelvaartsdag is het Pinksteren. Deze dagen werden gekenmerkt doordat de leerlingen van Jezus zich zonder zijn steun verloren voelden.

Vroeger stonden de mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ‘s morgens op. Men ging zingend met blote voeten door het gras lopen, omdat men verwachtte dat dit ritueel, dauwtrappen genaamd, een magische of genezende werking zou hebben.

(Bron: Wikipedia)
(Bron Illustratie: Wikipedia)

Lees ook:Wat is de Hemelvaart?
Lees ook:Goede Vrijdag
Lees ook:Waar staat goede vrijdag voor?
Lees ook:Boek: ‘De hemel op aarde’ (advertentie)
Lees ook:Wat vieren we met Pasen?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hemelvaartsdag

  1. David

    Het is op zich waar, dat de leerlingen van Jezus zich zonder zijn steun verloren voelden, maar dat is niet het kenmerk van Pinksteren. Het kenmerk van Pinksteren is, dat op die dag de Heilige Geest aan de discipelen gegeven werd. Door de Heilige Geest ontvingen de discipelen kracht om het evangelie te verkondigen

      /   Reply  / 
  2. Layla

    Dankjewel David!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>