Meditatie voor het slapen gaan

De laatste tijd hoor ik van steeds meer mensen dat ze moeite hebben om in slaap te komen. Na een gesprek met deze mensen wordt al gauw bekend dat ze veel piekeren. De een heeft financiële problemen, een ander twijfelt of hij zijn relatie moet verbreken, weer een ander heeft problemen op de werkvloer. Maar er zijn er ook een hoop die niets (echt) vervelends aan de hand hebben, maar toch piekeren.

Teveel in je hoofd
Herkenbaar? Te veel in je hoofd zitten is ook iets wat zeer regelmatig voorkomt. Veel mensen proberen een balans te zoeken tussen het hart (gevoel) en het hoofd (denken), maar dit lijkt makkelijker dan je denkt. Sterker nog: de meeste mensen willen zo graag op hun gevoel leven, dat ze voortdurend aan het denken zijn hoe ze dat dan wel niet moeten doen. Dat klinkt heel krom, maar echt vreemd is het niet. We zijn gewoon zo gewend om te denken en naar ons verstand te luisteren in plaats van onze intuïtie. En zodra we aan het einde van de dag op bed gaan liggen om te gaan slapen en de wereld om ons heen stil wordt, komen er allerlei gedachten naar boven die door ons hoofd gaan spoken en waardoor we, hoe moe we ook zijn, moeite krijgen om te ontspannen en in slaap te komen. Een meditatie kan dan hulp bieden om je hoofd even helemaal leeg te maken, je lichaam en geest te ontspannen en ja, eindelijk eens lekker in slaap te vallen!

Hier een voorbeeldje:

Mediteer jij voor het slapen gaan? Werkt het?

Lees ook:Stress verminderen: 5 tips
Lees ook:Diksha zorgt voor een gevoel van eenheid
Lees ook:Mediteren voor beginners
Lees ook:Thee, een eeuwenoud medicijn
Lees ook:Mantra cd voor je baby: samen lekker ontspannen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meditatie voor het slapen gaan

  1. Lila

    Ja, dat doe ik ook regelmatig. werkt heel goed voor mij!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>