24 april 2010: Wereld Tai Chi Dag

Aanstaande zaterdag 24 april is het Wereld Tai Chi Dag. Over heel de wereled en dus ook in Nederland en Belgie worden er Tai Chi-activiteiten georganiseerd. Wellicht een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe dit nou echt in z’n werk gaat! Je maakt in elk geval grote kans om aanstaande zaterdag in een willekeurig park, op het strand en natuurlijk ook binnen bij sportscholen en spirituele centra, een groep Tai chi-beoefenaars tegen te komen. En dat is in elk geval erg mooi om te zien!

Tai Chi is een Chinese bewegingsleer en vechtkunst, waarbij gebruik wordt gemaakt van energiewerk. Kenmerkend voor Tai Chi zijn de langzame bewegingen, die vanuit de buik en vooral zeer ontspannen uitgevoerd worden. Deze bewegingen binnen de Tai Chi (kort voor ‘Tai Chi Chuan’) hebben een zeer positief effect op lichaam en geest en maken je lichamelijk en emotioneel krachtiger.

Op Wereld Tai Chi Dag gaat om 10 uur ‘s morgens de zogenaamde ‘Global Tai Chi Wave’ van start. Dat houdt in dat mensen en groepen over heel de wereld rond diezelfde tijd Tai Chi-oefeningen doen, om zo een Tai Chi-golf te veroorzaken.

Meer weten over deze dag? Neem dan een kijkje op de website van World Tai Chi Day.

Lees ook:Chi Neng Qigong werkt preventief en helend
Lees ook:Wat is Holistic Pulsing?
Lees ook:Eerste Rishis ‘Sunday Lounge’ voor Wereld Yoga Dag (+ win kaarten!)
Lees ook:Eet jezelf gelukkig
Lees ook:Yoga en meditatie bij Thermen Holiday

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>