Kinderen en spiritualiteit

“De combinatie kinderen en spiritualiteit krijgt steeds meer aandacht” laat vrouwensite Yunomi.nl op 31 december weten. Zo zijn er steeds meer spirituele workshops voor kinderen, wordt er op school aandacht aan spiritualiteit besteed en ook in de opvoeding.

Spiritualiteit wordt bij veel vaders en moeders een steeds belangrijker onderdeel van de opvoeding. Niet alleen de religie of levenswijze van de ouders spelen hierbij een rol, het is belangrijk je kinderen te leren open te staan voor andere vormen van spiritualiteit.

Op school wordt er ook steeds meer aandacht aan spiritualiteit besteed, laat Yunomi weten. Zo zijn er verschillende scholen in ons land die de dag beginnen met yoga of meditatie. En buiten school worden er ook steeds meer cursussen en workshops voor kinderen aangeboden, op het gebied van meditatie, yoga, reiki, engelen, enz..

Klik hier om het hele artikel op Yunomi te lezen.

(Bron: Yunomi)

Lees ook:Kinderyoga voor lichamelijke en geestelijke groei
Lees ook:Gun elk kind kracht en eigenwaarde met geleide meditatie
Lees ook:Ervaar wat yoga met je kan doen op het Yoga Festival
Lees ook:Yoga festival in Rotterdam
Lees ook:De Bewustzijn School geopend

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Kinderen en spiritualiteit

 1. Karla

  Kijk! Dat is nog eens een leuk onderwerp om over te lezen. (op beide sites trouwens :) )

    /   Reply  / 
 2. MvanDijk

  Idd leuk om eens over te lezen!

    /   Reply  / 
 3. Emiel

  Wat leuk een blog te ontdekken die over spiritualiteit gaat. Zeker als het over spirituele kinderen en jongeren gaat. Ik heb er zelf veel ervaring mee.

    /   Reply  / 
 4. roos

  wat mooi om te lezen over kinderen en spiritualiteit! ikzelf heb drie jonge dochters en ben al jaren zeer geintresseerd in godintraditie en vrouwenspiritualiteit. ik vindt het prachtig dat mijn kinderen hiermee op een natuurlijke manier zullen opgroeien. ze leren over de jaarcircel,recentelijk hebben we herfstcollages gemaakt voor de evening, zijn respectvol in de buurt van mijn altaar en vooral mijn oudste begint vragen te stellen over de godin en de tempel.recentelijk ben ik begonnen met een opleiding tot priesteres van het spiritueel centrum wilde wijze vrouw en mijn dochter wil nu ook priesteres worden! Het is mijn diepe wens dat meer en meer kinderen zullen opgroeien met spiritualiteit als een levenswijze,in welke vorm dan ook-zolang zij leren respect en eerbied te hebben voor elke levensvorm.ik wens iedereen veel liefs en vreugde samen met hun kinderen! roos clappers

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>