Spirituele films over de Himalaya

Op zaterdag 9 en zondag 10 februari vindt het Himalayla Filmfestival plaats in Amsterdam. Tijdens dit festival, dat wordt geopende en gesloten met een rituele ceremonie worden verschillende informatieve films getoond met de Himalaya als thema. Hieronder vallen ook veel spiritueelgetinte films.

De bewoners van het Himalaya-gebied zijn spirituele mensen en het is dan ook niet vreemd dat er een aantal spirituele films getoont zullen worden tijdens het Himalaya Filmfestival te Amsterdam.

Het filmfestival zal zelfs worden geopend met rituelen uit de Himalaya en het reciteren van Tara-mantra’s; Tara is de machtigste van alle Tibetaanse godinnen in deze tijd van Degeneratie (Kalayuga). Twee Tibetaanse kunstenaars zullen een ritueel uitvoeren voor universele vrede. Dit doen ze door het reciteren van mantra’s en het uitvoeren van rituelen van de bodhisattava van barmhartigheid, van wie de Dalai Lama als een reïncarnatie wordt beschouwd. De kunstenaars zullen ook gebeden zeggen die door Zijne Heiligheid de Dalai Lama zijn geschreven voor vrede op aarde en met name in Tibet.

Tijdens het filmfestival komen onder andere films aan bod over het boeddhisme, tantra, yoga, global warming en nog veel meel interessante onderwerpen.

Voor meer informatie over het Himalaya Filmfestival en een uitgebreid programmaoverzicht, kun je kijken op de website.

Lees ook:Dalai Lama in Wereldmuseum Rotterdam
Lees ook:Dalai lama in Nederland
Lees ook:Dalai lama naar ziekenhuis voor armpijn
Lees ook:Huidige dalai lama de laatste?
Lees ook:Dalai Lama komt naar Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spirituele films over de Himalaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>