Essay Maand van de Spiritualiteit door Isa Hoes

Het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2015 wordt geschreven door Isa Hoes. De Maand van de Spiritualiteit krijgt als thema ‘Het gelukkige lichaam’ en duurt van vrijdag 9 januari t/m zondag 8 februari 2015. Het thema is Isa Hoes op het lijf geschreven. Al van jongs af aan is zij op zoek naar het gelukkige lichaam, wat voor haar betekent: een gezond lijf in balans. Hoes neemt het stokje over van Arie Boomsma, die voor de Maand van de Spiritualiteit 2014 het essay Troost schreef.

Isa Hoes (1967) is actrice en schrijfster. Ze begon haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht en speelde onder andere in De gelukkige huisvrouw, When Harry Met Sally en Verlies. Ze werd bij het grote publiek bekend door haar rol van Myriam in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast speelde ze ook in series als Vrouwenvleugel, All Stars – De serie en Rozengeur & Wodka Lime. In April 2013 kwam Doordraven en overeind blijven uit, de bundel columns die zij schreef met Barry Atsma. In november 2013 verscheen Toen ik je zag. Mijn leven met Antonie dat wekenlang op nummer 1 in De Bestseller 60 stond en waarvan zojuist ook bekend werd dat er inmiddels 200.000 exemplaren zijn verkocht. Naar aanleiding van de overweldigende stroom reacties na het verschijnen, schrijft Hoes nu een nawoord over de enorme impact die haar verhaal op zoveel lezers had. Dit nawoord wordt opgenomen in een nieuwe editie die binnenkort uitkomt.


Het gelukkige lichaam

Al in de Oudheid streefde men naar een gezonde geest in een gezond lichaam, en uit eigen ervaring kennen we het gevoel van geestelijk welbevinden wanneer we fit zijn van lijf en leden. We zitten ‘lekker in ons vel’ wanneer lichaam en geest in balans zijn. Maar is een gezond lichaam ook voorwaarde voor een gelukkig leven? Ben ik mijn lichaam of heb ik mijn lichaam? Hoe dan ook, willen we streven naar geluk of spiritueel inzicht, dan kunnen we niet om ons lichaam heen.

De Maand van de Spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is een initiatief van KRO, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2014 zijn Zin Magazine en Zin.nl als mediapartner betrokken. Voor aankomend jaar sluit ook NCRV zich aan.

Lees ook:Maand van de Spiritualiteit 2016: essay door Ben Tiggelaar
Lees ook:De Maand van de Spiritualiteit 2013
Lees ook:Jan Mulder schrijft essay Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Tweede Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Maand van de Spiritualiteit verhuist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>