Bewustworden: de ontwikkeling van de mens

Bewustworden: de ontwikkeling van de mens van Huub Klinkenberg. Wij lazen deze titel en schreven een recensie. Onze conclusie? Aanrader!

Het spirituele gedachtegoed is redelijk versnipperd. Het ene boek gaat over chakra’s, het andere boek over leven na de dood. Er zijn weinig auteurs die een min of meer compleet spiritueel wereldbeeld handzaam weten samen te vatten. Huub Klinkenberg  is hierop een uitzondering. Leunend op theosofische ideeën en een grote kennis van spirituele literatuur komt hij tot een synthese van spirituele inzichten.

Ontwikkeling van de mens en de mensheid
Bewustworden: de ontwikkeling van de mens gaat over de ontwikkeling van de mens als individu en de mensheid als collectief. Klinkenberg behandelt zowel de levens op aarde als de periode ertussen. Het idee? Miljoenen jaren geleden heeft de ziel zich van de Bron afgescheiden en is daarmee een ontwikkelingsproces begonnen. Om leerervaringen op te doen heeft de ziel een voertuig nodig: het stoffelijk lichaam. Uiteindelijk na vele incarnaties is het doel van de ziel om weer op te gaan in de Bron.

Bovenstaand concept is gebruikelijk in spirituele kringen. Klinkenberg duikt echter de diepte in. Hij beantwoordt vragen als:

  • waarom heeft de ziel zich losgemaakt van de Bron?
  • hoe werkt het evolutieproces van de ziel?
  • wat houdt geboren en sterven werkelijk in?
  • wat is het Goddelijk Plan?
  • wat is het verschil tussen jonge en oude zielen?

Aanrader
Bewustworden: de ontwikkeling van de mens is een aanrader voor mensen die meer grip willen krijgen op losse concepten die de ronde doen in spirituele kringen. Bepaalde subonderwerpen voeren wellicht wat ver. Bijvoorbeeld dat over wortelrassen (fase van ontwikkeling van de mensheid). Ik beschouw het boek daarom als een naslagwerk waaruit je dat haalt waar op dat moment je aandacht en interesse naar uitgaan. Het boek is vlot geschreven.

Interesse in het boek? Bestel dan Bewustworden: de ontwikkeling van de mens.

 

Lees ook:De DNA-code van de ziel
Lees ook:Over Osho, spiritueel leermeester
Lees ook:Thema-avond over Het Kennis Boek
Lees ook:Prijzen Religeuze boek en Spirituele boek 2012 uitgereikt
Lees ook:‘Tijd maken’ thema Maand van de Spiritualiteit 2010

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bewustworden: de ontwikkeling van de mens

  1. Jolande Yashoda

    Een mooie verwoording van wat al zo velen schreven. Eigenlijk heeft iedereen gelijk, zoek datgene wat jou aan spreekt en waar jij mee aan de slag kunt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>