One thing each day experiment: week 4

Het is volbracht: Mijn 30 Day Minimalism Challenge oftwel Het one thing each day experiment zit erop. Een heftige weggooisessie was het. Van 22 juni tot en met 30 juni moest ik 234 zaken wegdoen! De conclusies op een rij.

[Copyright foto: Pixabay]

De laatste week van de 30 Day Minimalism Challenge is het pittigst. Elke dag 1 ding meer wegdoen dan de dag ervoor. In het begin een fluitje van een cent. Maar vanaf ongeveer dag 15 wordt het ingewikkelder. De laatste twee dagen ben ik wanhopig. Ik weet het niet meer. Totdat ik bedenk dat ik ook digitaal kan opruimen: ik meld me van bijna 30 nieuwsbrieven af en ruim – zonder overdrijven – 1100 ongelezen e-mails op.

Opgeruimd gevoel
Ik heb lege planken in de kast en zelfs een maagdelijk lege lade in de keuken. Dat geeft een goed gevoel.

Bewustzijn vergroot
Mijn bewustzijn is sterk vergroot. Wat een ongelooflijke hoeveelheid spullen komt er dagelijks mijn huis binnen!

Zou ik nog een keer deze uitdaging aangaan? Ik denk het niet. Uiteindelijk werd ik op het laatst toch behoorlijk opgefokt van het idee dat het moest. Aan de andere kant: zonder deze stok achter de deur, had ik nooit zoveel spullen weggedaan.

Voor de liefhebber, het verslag van mijn opruimactie:

Dag 22 – 1 stapel DE-punten voor mijn moeder, 1 verlopen spaarkaart, 1 stapel doodskop servetten (tsja…), 2 doosjes pepermunt voor mijn moeder, 1 set prikbord prikkers, 6 oude onderbroeken, 9 tijdschriften en 1 pot crème die ver over de datum is.

Dag 23 – 3 badeendjes, 1 doos vruchtenthee (bah), 1 doos borstvoedingsthee (?), 1 onderdeel van een kinderstoel, 1 key koord, 1 lamp, 3 pannenlappen, 1 zaklantaarn, 1 plastic nep fototoestel, 2 schoenen, 3 babyflessen, 1 pak speelkaarten, 3 wegwerp scheermesjes, 1 potje nagellak

Dag 24 – met 3 flesjes nagellak maak ik een klein meisje blij, in de prullenbak gaan verder: 1 fles shampoo die stinkt en 20 tijdschriften

Dag 25 en 26 – Ik ruim de kamer van mijn oudste op. Schot in de roos: 1 pak nietjes, 1 vergrootglas, 1 kneedgum, 1 belletje, 1 plakbandrolhouder, 2 vliegtuigjes, 1 ketting, 1 fietspomp (stuk), 1 speelgoedtelefoon (vies), 1 portemonnee, 5 kindertijdschriften, 1 tekenboek (vol), 1 Lego catalogus, 1 kerstbal (?), 1 grijper, 1 fotolijst, 1 pak skylanderkaarten, 1 key koord, 1 kinderpuzzel (incompleet), 1 dino, 1 potje bellenblaas, 1 wekker (stuk), 1 handvol kralen, 1 handvol plakogen, 1 robot, 2 oordoppen, 3 kleurboeken, 3 knutsels, 1 vulkaan experiment, 1 liniaal (gebroken), 20 werkboeken/schriften van school, 1 houten auto (stuk).

Dag 27 -Mijn kledingkast is aan de beurt. Ik ga net zo lang door tot ik 27 items heb weggedaan of ik de zak voor de kledingbak heb gedaan.

Dag 28 -1 lamp, 1 jas, 1 borstel, 1 kinderspeeltent, 1 pak zwarte thee (voor mijn moeder), 1 blik perziken op sap (ik eet geen suiker), 2 maatbekers, 1 kinderrietje van de Efteling, 1 glitterpen, 1 theezeef, 1 dvd, 1 hoesje voor de iPhone, 1 tas, 11 notitieblokken (vol), 3 speelgoedjes gaan in de zak voor de Sintactie van de Voedselbank.

Dag 29  - Ik meld me af voor 29 digitale nieuwsbrieven.

Dag 30 – Ik delete 1100 ongelezen e-mails en besluit dat ik daarmee de laatste dag mag wegstrepen.

Pfff.

Zou jij de 30 Day Minimalism Challenge aandurven?

 

 

 

 

Lees ook:One thing each day experiment: week 1
Lees ook:Energiestroom in een gezin: welke impact heeft dat?
Lees ook:One thing each day experiment: week 3
Lees ook:Jouw mening over… spirituele tijdschriften
Lees ook:Yoga voor het goede doel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>