One thing each day experiment: week 3

Tikkie stress – dat krijg ik van het one thing each day experiment:  een maand lang elke dag 1 ding meer weggooien of weggeven dan de dag daarvoor. Deze week moet ik maar liefst 126 dingen uit mijn huis zien te krijgen…


[Copyright foto: Pixabay]

Het moeten opruimen en de objecten tellen, nóg iets wat moet in de toch al overvolle dagen met drie kinderen en deadlines voor werk. Wat doe ik mezelf aan? Ik besluit het experiment toch voort te zetten. Ik zie de humor er wel van in. Al zie ik op tegen de laatste periode – dan komt het er pas echt op aan. Van 22 juni tot en met 30 juni moet ik 234 zaken wegdoen! Maar eerst maar een verslag van de afgelopen week van het one thing each day experiment.

Dag 15 Zou het opruimen besmettelijk zijn? Mijn man besluit de berging uit te ruimen. Jihaaa! Ik tel – tot grote hilariteit van mijn echtgenoot – braaf de zaken die hij wegdoet: 1 boekenplank, 1 kabelsnoer, 6 pootjes van een kast, 40 (!) messen, vorken en lepels, 1 verkleinstoel voor een baby, 1 emmer, 2 kaarsen, 2 bloempotten en 1 sleutelhanger.

Samen maakt dat 56 dingen! Dag 16 en 17 en een deel van 18 kan ik daarmee wegstrepen. Dat geeft lucht.

Dag 18 Nog 10 dingen weg te doen vandaag. Daar gaan we: 6 gebruiksaanwijzingen van apparaten die we niet eens meer hebben, 1 schaar, 1 rugzak en 2 plastic tennisrackets.

Dag 19 Ga ik echt 19 dingen wegdoen vandaag? Ja! Ik geef 12 gloednieuwe Avent voedselbakjes voor de baby aan de buurvrouw die bijna gaat bevallen. Dat tikt aan. Mijn zoon ruilt 8 hamsters voor die ene felbegeerde vermaledijde oranje hamster. Dus 7 van die beesten ons huis uit. Weer een dag gered!

Dag 20 Ik vis 12 spaarkaarten van al lang geleden verlopen acties uit de keukenlade. Een goede start! Diezelfde lade blijkt een schat aan mogelijkheden te bevatten. Verder smijt ik weg: 1 zaklantaarn, 1 cadeautasje,  1 oud notitieboekje, 1 handvat van een slede, 1 plastic bal, 1 kapot kinderhorloge, 1 tandenborstel en 1 speelgoed helikopter (stuk).

Dag 21. Vol goede moed trek ik weer een lade open. Daar gaan we! 4 zakjes bloemzaad, 1 3-d bril, 2 stiften, 6 placemats, 1 verkreukelde rol bakpapier, 1 stapel bindertjes, 1 verpakking floradix (over de datum), 1 plastic vliegertje, 1 flessenopener in de vorm van een reddingsboei (OMG: hoe komen we daar aan?), 1 lampenuitdraaier, 1 spuitje voor medicatie en 1 veiligheidshaakje.

Pfffff.

 

Lees ook:One thing each day experiment: week 4
Lees ook:One thing each day experiment: week 2
Lees ook:One thing each day experiment: week 1
Lees ook:Maar je weet toch…
Lees ook:Minder hechten aan materie: the minimalist game

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>