De magie van Cornwall

Engeland is een magisch land, met vele mogelijkheden voor iedereen die zich bezighoudt met spiritualiteit of met een natuurreligie, zoals hekserij. Men gaat erheen om de energieën te voelen van de vele stone circles, of om het Keltische erfgoed te ontdekken.
Een van de mooiste plekken van Groot-Brittannië bevindt zich in het zuidwesten: de kustprovincie Cornwall.

Cornwall is een plek vol magie. De provincie staat bekend om de legendes van Koning Arthur. Hij zou geboren zijn in Tintagel Castel, wat nog steeds te bezichtigen is in het mooie en ietwat toeristische plaatsje Tintagel. Het dorpje kent ook vele kleine winkeltjes waar je terecht kunt voor leuke souvenirs en Keltische hebbedingetjes. Tot 2002 was er zelfs een heuse heksenwinkel. De winkel ‘Dragon Breath’ was tot ‘s avonds laat open en werd bemand door verschillende Heksen en door anderen die in de natuurreligie geïnteresseerd zijn. Er heerste een heerlijke mystieke sfeer en ondanks het feit dat het een klein winkeltje was kon je er uren rondhangen, kijkend naar de mooie sieraden, beeldjes, fantasy art en Wicca tools.

Heksenwinkel en heksenmuseum
Helaas bestaat ‘Dragon Breath’ niet meer, maar wil je als Heks toch lekker shoppen in Cornwall, dan kun je altijd nog naar het pittoreske dorpje Bostcastle, wat zo’n 20 kilometer van Tintagel vandaan ligt. In en goudgeel geverfd gebouw bevindt zich daar het heksenwinkeltje ‘The Other World’. Je kunt hier terecht voor edelstenen, prachtige sieraden, wicca tools en zeer goede boeken over Hekserij, Wicca en magie.
Wanneer je in de ‘Witch Shop’ bent geweest ga je als Heks natuurlijk richting de haven van Bostcastle. Onderweg kom je namelijk langs het Museum of Witchcraft. Hier kun je alles leren over de geschiedenis en het heden van de Wicca, over Gerald Gardner, Alex Sanders, Aleister Crowley en vele andere personen die een grote betekenis hebben gehad voor de Hekserij. Ook over de altaarinstrumenten van deze personen, en hoe deze zijn gemaakt, kun je er een hoop kennis opdoen.
Het museum is ingericht met mooie schilderijen en posters en aan het einde van de tour kom je uit bij een schitterend altaar.

Ben jij weleens in Cornwall geweest? Wat vind jij er magisch aan?

Lees ook:Heks Online: Nieuwe special en info over de geschiedenis van Hekserij
Lees ook:Grootste internetportal voor Heksen
Lees ook:Happinez en de Bijenkorf organiseren signeersessie met Susan Smit
Lees ook:Halloweenlezing Susan Smit in Amstelveen
Lees ook:Het begin van de Moderne Hekserij (deel 2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>