Recept 21: Een milde reinigingskuur voor het voorjaar

Nu de dagen weer merkbaar langer zijn en de eerste planten de grond  uitschieten, hebben ook mensen behoefte aan meer energie. Maar  daarvoor moet eerst wat oude winterballast het lijf uit: tijd voor een  goede voorjaarskuur!

Welke kruiden zijn daarvoor geschikt? De natuur maakt het ons wel heel  makkelijk: veel van de kruiden die nu de kop opsteken, zijn geschikt  voor een reinigende kop kruidenthee (,maar laten zich ook graag  verwerken in bijvoorbeeld salades).

Maak een fijne wandeling in een bos of park (weg van uitlaatgassen en  uitgelaten honden), snuif de frisse lucht op en pluk van onderstaande  kruiden steeds een kleine hoeveelheid. Voeg/bindt ze samen, giet er kokend water overheen en laat ze in een kwartiertje trekken tot jouw  voorjaarsthee. Gebruik de volgende kruiden:

* Brandnetelblad
* Duizendblad
* Hondsdraf
* Paardebloemblad
* Zuring
* Madeliefjes
* Berkenblad

Wil je liever een echte theesmaak, voeg dan na een paar minuten wat  groene thee toe (vol vitamines en anti-oxidanten). Zijn de dagen nog erg koud, dan kun je eventueel nog wat verse gember toevoegen om de  smaak wat op te krikken en je wat warmte te geven. Zoeten met een  beetje (lindebloesem)honing en twee weken lang genieten van drie  koppen per dag.
Zoals bij elke reiniging geldt ook nu: drink naast deze drie koppen thee veel water. Als je gaat spoelen, moet je namelijk ook weer aanvullen.

Lees ook:Recept 24: Lekkere kruidenwijn
Lees ook:Recept 1: Kruidenthee tegen migraine
Lees ook:Recept 8: Brandnetelsoep voor de spijsvertering
Lees ook:Recept 6: Thee tegen slapeloosheid
Lees ook:Recept 15: Verzachtende kruidenhoning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>