18 maart: Workshop Wierook Maken

Joke en Ko Lankester van Circe Wica organiseren op 18 maart een workshop Wierook Maken, leuk voor iedereen die van wierook houdt en geinteresseerd is in de geschiedenis en werking ervan. De workshop duurt een halve dag.

Wierook is sinds mensenheugenis in alle heidense religies gebruikt tijdens rituelen om de Goden te eren en te helpen een gewijde ruimte te scheppen waarin rituele handelingen werden gericht.
Soemeriërs, Babyloniërs en Egyptenaren brandden wierook tijdens rituele plechtigheden. De Joden namen deze gewoonte over en in de Bijbel worden reukoffers dan ook veelvuldig genoemd. De Grieken en Romeinen hielden geen ritueel zonder dat er wierook gebrand werd. Vaak werden ingrediënten langs gevaarlijke routes uit verre landen ingevoerd. Ook de Kelten en Germanen brandden wierook bij religieuze plechtigheden.

De workshop van Circe Wicca begint met het creeren van een gewijde ruimte. In een geleide visualisatie maak je kennis met het gebruik van wierook in de Oudheid. Daarna leer je verschillende kruiden, harsen en oliën gebruiken.

Tijdens de workshop maak je vijf verschillende soorten wierook, namelijk Cirkel, Meditatie, Orakel, Godin en God. De recepten evenals de tekst van de geleide visualisatie krijg je mee naar huis.

Voor meer informatie over deze en andere workshops van Circe Wicca, kun je een kijkje nemen op de website.

(Bron: Circe Wicca)

Lees ook:Recept 20: Wierook ter bescherming en reiniging
Lees ook:Viering van de Oogstmaan
Lees ook:Workshop: maak je eigen oceandrum
Lees ook:Column Lunadea: Wierook van Kruiden
Lees ook:Maak je eigen oceandrum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>