Het is weer tijd voor het Eigentijds Festival!

Van 7 t/m 10 juni 2012 wordt alweer voor de 19e keer het Eigentijds Festival georganiseerd in Vierhouten. Drie dagen lang kun je er genieten van meer dan 500 workshops, lezingen, dans- en theatervoorstellingen, mooie muziek, kinderactiviteiten en een spirituele markt. De vaste hoofdthema’s van dit festival zijn: natuur, kunst en spiritualiteit. Thema’s die in alle activiteiten worden uitgewerkt.

Tijdens het Eigentijds Festival heb je gedurende 4 dagen de mogelijkheid om, door bepaalde workshops te volgen op een luchtige manier na te gaan, welke hiervan behulpzaam zijn bij je eigen ontwikkeling. De sfeer van samenzijn met gelijkgestemden zorgt voor een ambiance die ongekend is. Een deelnemer noemde het ‘een explosie van liefdesenergie’. Dans, muziek en theater op de avonden zijn de slagroom op de taart. Nergens anders in Europa vindt er zo’n uniek evenement plaats!

De workshops worden gehouden in meer dan 60 grote workshoptenten, tipi’s en yurten of in de buitenlucht. In elke tent vinden er tijdens deze vier dagen gemiddeld elf workshops plaats met een gemiddelde duur van twee uren.  Het staat iedereen vrij om zoveel workshops te volgen als hij of zij zelf wil.

De doelstelling van dit festival en de inhoud van de activiteiten lenen zich er niet voor om een massabijeenkomst te zijn, ook al doet de naam festival anders vermoeden. Max. 2000 deelnemers (ieder jaar is het uitverkocht) kunnen er aan deelnemen. Door deze grens te stellen wordt de kwaliteit van het gebodene bewaakt. Daardoor ook kan die veel geprezen sfeer ontstaan die er voor zorgt dat veel deelnemers graag ieder jaar terug komen.

Vierhouten is in 2012 al weer voor de 19e keer de thuisbasis van dit bruisende lentefeest. Het festival vindt plaats op het 30 ha grote terrein van ‘de Paasheuvel’, midden tussen de heidevelden en bossen van de Veluwe. Deelnemers aan het festival verblijven daar van donderdagmiddag 5 uur tot en met zondagmiddag 5 uur in hun tent, camper of caravan of huren een bed in een blokhut, kamer of tent.

Vor meer informatie over het Eigentijds Festival, het programma en de diverse activiteiten kun je kijken op de website van het festival.

(Bron: Eigentijdsfestival.nl)
(Bron illustratie: Eigentijdsfestival.nl)

Ben jij al eens naar het Eigentijds Festival geweest? Wat is jouw ervaring?

Lees ook:Kom… en vier het leven: Eigentijds Festival
Lees ook:Het eerste Eigentijds Winterfestival
Lees ook:OSHO Festival 2014
Lees ook:Spiritualiteit, openheid en inspiratie op het Open UP!-festival
Lees ook:Top 5 spirituele festivals

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>