Het Indiaanse Medicijnwiel

Voor de Indiaan is het medicijnwiel als een universeel kompas. Dit medicijnwiel wordt weergegeven als een cirkel met vierwindrichtingen die met elkaar verbonden zijn door een kruis in het midden van de cirkel.

Op het eerste gezicht ziet dit er heel simpel uit, maar dit kompas is voor de Indiaan een belangrijk hulpstuk, dat hem op symbolischewijze helpt zijn levenspad hier op aarde te bewandelen. Het helpt hem bovendien om zijn ware ‘Ik’ te ontdekken, die verborgen zit achter zijn aardse persoonlijkheid. Het medicijnwiel heeft niets te maken met een bepaalde religie en kent geen leiders of volgelingen. Het is puur een methode van zelfleer, die leidt tot de ontdekking van je ‘ware zelf’.

Volgens de Indianen (en met hen ook vele andere volkeren) komt alles wat bestaat voort uit een en dezelfde universele bron, die door hen ‘Great Spirit’ wordt genoemd. Ieder mens is volgens hen een vonk of ‘spirit’ van die ‘Great Spirit’, evenals de dieren, planten en mineralen. “Wij zijn een deel van alles, alles is een deel van ons” vertelt een Indiaanse wijsheid ons. Hiermee wordt ook duidelijk waarom de Indianen zo’n sterke affiniteit hebben met de natuur: het is een deel van hen.
Het aardse lichaam is volgens de Indianen slechts een vervoermiddel van de spirit en het lichaam geeft de spirit de gelegeheid om zich in de fysieke wereldte manifesteren, om ervaringen op te doen waar men lessen uit kan halen, om zodoende wijsheid te verkrijgen. Het Medicijnwiel helpt hem hierbij. Deze levenswijze word door de Indiaan de ‘Medicineway’ genoemd.

De symbolische basisweergave van het medicijnwiel is een cirkel met vierwindrichtingen Noord, Oost, Zuid en West. Vanuit iedere windrichting gaat een haakse lijn naar het centrum van de cirkel. De Great Spirit uit zich via de vier grote krachten, welke met de vier windrichtingen worden geassocieerd en ook deze worden gezien als Spirits. Elk van deze Spirits draagt een grote kracht in zich en samen houden zij het hele leven en alles wat is in balans. Ze maken zich duidelijk in de fysieke wereld door de taal der symboliek,via innerlijke ervaringen en soms via visioenen of dromen.

Het Triskal Healing Center te Delft organiseert donderdagavond 22 januari a.s. een thema-avond over het Indiaanse medicijnwiel. “Er wordt die avond een medicijnwiel gelegden in de energie daarvan laten we gebeuren wat er op dat moment gebeuren mag,” laten Marianne en Monique van Triskal weten. “Een ritueel,een openhartig gesprek, de vredespijp roken….de energie zalaangeven wat we mogen doen als we eenmaal in het medicijnwiel zitten.”

Voor meer informatie over deze en andere activiteiten van het Triskal Healing Centre, kun je een kijkje nemen op de website.

(Bron: Triskal Healing Centre)

Lees ook:Ontwikkelen met het medicijnwiel
Lees ook:Sjamanistische trancereis
Lees ook:Ontmoet je krachtdier bij Triskal
Lees ook:Spirituele filmavond in Delft
Lees ook:Boodschappen doorkrijgen via automatisch schrift

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>