Over krachtplaatsen en leylijnen

Spiritueel centrum De Sprong te Geldrop organiseert op woensdag 12 maart een thema-avond over krachtplaatsen en leylijnen. Leylijnen zijn energiebanen die energie rond de aarde transporteren. Mariëtte Uilenbroek zal uitgebreid ingaan op de betekenis en de functie ervan, maar ook waar je ze zoal kunt vinden.

Voor veel mensen zijn leylijnen wel bekend, maar wat het precies zijn is onduidelijk. Zoals de mens meridianen heeft, heeft de aarde ook meridianen, ze worden leylijnen genoemd. Waar de leylijnen samen komen zijn ze (extra) krachtig, deze plekken worden leycentra of krachtplaatsen genoemd.

Onze voorouders waren bekend met deze krachtige plaatsen. Daarom treft men op de plaats waar een aantal leylijnen elkaar kruisen een kerk of ander oud heiligdom aan. De meest bekende hiervan zijn Stonehenge in Engeland, de Piramides van Gizeh in Egypte, maar ook de dolmens en menhirs van Weris en de hunebedden in Drente.

Maar niet alleen daar, ieder dorp of stad had in de oude tijden een heilige plaats. In de Middeleeuwen waren dit vooral de kerken en kathedralen, en vóór die tijd heilige bomen, tempels, heilige heuvels en dergelijken. Iedere streek heeft wel één of meerdere heiligdommen. In de prehistorie, de Middeleeuwen, en in de tijden ertussen, wisten de mensen dat dit plekken waren waar iets bijzonders aan de hand was. Ze wisten van deze plaatsen door bijvoorbeeld het gedrag van dieren, dat anders was dan op andere plekken, maar ze wisten het vooral doordat men toen veel gevoeliger was voor energieën dan nu het geval is. 

Door allerlei invloeden van tegenwoordig door bijvoorbeeld apparaten die constant straling afgeven zijn de mensen steeds minder gevoelig geworden voor de straling die vanuit de natuur tot ons komt.

Wil jij meer weten over leylijnen? Dan kun je op woensdag 12 maart naar de thema-avond van De Sprong te Geldrop. Voor meer informatie kun je op de website kijken.

Lees ook:Leylijnen bij jou in de buurt?
Lees ook:Vanavond in QIR: electrosensitiviteit
Lees ook:Spirituele wandelingen in Nederland
Lees ook:‘Gaia’s kracht’ – boekpresentatie, lezing, aardemeditatie en nog veel meer!
Lees ook:Elf Fantasy Fair

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Over krachtplaatsen en leylijnen

 1. Paapsgezind

  Wat ze al niet verzinnen om de onderklasse geld uit de beurs te kloppen.

    /   Reply  / 
 2. Karla

  @ paapsgezind: als je hier alleen maar mensen wil afkraken die niet hetvelfde geloof als jij belijden, kun je maar beter gewoon je mond houden en niet op dit blog komen.

    /   Reply  / 
 3. F.Floor (61)

  Nee Paapsgezind die leylijnen bestaan echt, alleen bevinden ze zich daar waar vroeger de boeren een greppeltje hadden gegeusd want de dijkenaanleg kwam pas eeuwen later in de mode.
  Dat er elektrische invloeden van zijn is door de wetenschap uitgezocht. In alle graafsporen komt namelijk een radioactief bodemgasisotoop omhoog dat officieel de naam U-222 heet maar door minder goede wetenschappers ook wel ‘radongas’ wordt genoemd. Dat lijkt er qua kristallenrooster wel iets op maar is het echter niet. Radon is een inert verdovingsgas en onschadelijk – de ferromagnetische schijngas tegenhanger is een vervalprodukt van vroegere uraniumbesmetting en gaat tijdens het voortdurende wegschieten van heliumkernen plots over in een schijngas dat enige gelijkenis met elementen heeft.
  Na dat (radon)vervalstadium vervalt het tot astadine (= het zwarte laagje op jouw beeldbuis en binnenin elektrische treintjes) en is zwaar giftig ook op waslijndraden zie je het en je kunt het ook inademen. Na het nep-(astadine)stadium vervalt het tot het supergiftige schijn-(polonium) dat een wit kristal is en 100% dodelijk. Vandaar dat het (radon)gas als verantwoordelijk geldt voor de helft van alle longkanker en leukemie.
  Vroeger werd dit onbekende schijngas ook wel een “aardstraal” genoemd omdat het vreemde eigenschappen heeft en bij voorkeur uit een gegraven gat omhoogkomt – daarom mag je ook nooit op de grond slapen maar altijd 15 cm erboven. En oja: de bliksem is er dol op dus op een slokje gas uit een spouwmuur.
  Omdat wij het proces van de Odijkse hoogspanningslijnen wonnen kun je het ZEER technische verhaal nalezen op het scholiertjeswebsite: http://www.promootio.nl/floor en daar Odijk.txt of het bliksem.txt lezen.
  Het uitlegniveau is vanaf 13+ gesteld en daarom erg uitgebreid.
  De bedoeling van deze isotopenkennis is de zakjes zoutverkopers voor 200 euro/stuk als oplichters te kunnen vastnagelen.

    /   Reply  / 
 4. Joop

  Onderklasse? Leven we nog in de middeleeuwen dan?

    /   Reply  / 
 5. F.Floor (61)

  Nou als je wist hoe “de wetenschap spreekt” in de vorm van Skepsis tekeer gingen tegen die peperdure “aardstralenmode van wichelende twijgen” – iedereen deed een zegje over die pseudowetenschap.
  Maar wat weet een gemiddelde geneesheer nou van een gas, en waarvan bovendien het kristalrooster ontbreekt zodat je een sliert losse atomen hebt die gemakkelijk hout en zelfs het polytheleenbuis van de waterleiding kunnen passeren? Ja isotopen kunnen dat; maar het wegschieten van heliumatomen in paren van 2 kan ik met de beste wil van de wereld nog steeds niet tot: gods volmaakte schepping beschouwen!
  Ja de militairen in WO-1 wisten precies dat “een aardstraal” giftig was – maar wat wisten ze tòen dat we later datzelfde radioactieve (radon)gasisotoop de helft van alle longkanker oplevert?
  En dat een wichelroede wordt gebruikt om volplastic mijnen mee op te sporen zoals die Britse schaapherders op de Falklands die op scherp staande dingen met kruiwagens vol op het politiebureau leegkieperden. Daarop riep de NAVO alle wetenschappers op een ander detectiemiddel van plastic mijnen te verzinnen. Prof.dr.Pietje Vroon schrijft over dat NAVO-wichelen in het: ‘Allemaal psychisch’ wat hij daar in Seattle aantrof: ‘…maar dit goedbewaakte experiment kon niet meer worden weggelachen’.
  Zelfs 3 jaar later fulmineerden leden van Skepsis nog steeds tegen de twijg en aardstralen – kennelijk omdat de wetenschap elkaars vakliteratuur niet eens lezen of zo, een stel dwazere ondeskundigen op isotopengebied heb ik van me leven nog niet aangetroffen dan daar.

  Ik denk Joop, dat paapsgezind met ‘onderklasse’ iets bedoelt als ‘de wanhopige patient’ die onder een hoogspanningsmast moet wonen en zelf aan zijn gehijg erachter komt dat hij door die masten de 65 niet haalt. Tussen 1963-2003 was die bouwafstand 6 meter afstand bewaren – daarna is die afstand opeens vergroot tot maar liefst 100 meter (!) maar alleen voor nieuwe woningen dus die mensen die zelfs nog ONDER de draden wonen zoals in Veenendaal worden letterlijk naar het graf verwezen en reken maar dat ik er heel wat heb zien overlijden aan elektriciteitsziekte. Maar een straling is het niet: het is een nepgas.

  We hadden het in 1996 echt moeilijk alles te bewijzen, met “stralingsdeskundige” – in werkelijkheid oproerpsycholoog A.Koops en een “medisch infektiedeskundige van de GGD” maar bleek de basisarts Gerlach die aldus op bacterieculturen wilde promoveren kan het nog idioter? Kennelijk wel. De arts Rene Steenhorst schreef over datzelfde Odijk:
  ‘het is daar in Odijk 2x gezonder als in de rest van heel Nederland en het is 1,5 maal gezonder om onder hoogspanningsmasten te slapen maar 308 medische studenten kunnen de fout niet vinden (bron Telegraaf).
  Dat die stroommasten inmiddels al 75 doden hadden gekost vermeldde hij maar niet.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>