De Cirkel als plattegrond van het leven

De Cirkel is een eenvoudig universeel toepasbaar model, dat inzicht geeft in wie je als mens werkelijk bent. Het idee? Iedereen wordt in het midden van de eigen Cirkel geboren. Maar naarmate het leven vordert, raken we steeds meer van het midden vandaan. Zozeer zelfs dat we vaak buiten onze eigen Cirkel komen te staan. We verliezen de verbinding met ons midden, ons hart ofwel onze intuïtie. Ontdek de weg terug naar het midden van je Cirkel!

Met het model van de Cirkel kun je je een beeld vormen van je geestelijke wereld. Hoe steek je op dit moment in elkaar? Vervolgens kun je een instrument maken waarmee je jezelf geestelijk, emotioneel en lichamelijk afstemt op het midden van je eigen Cirkel. Peter Viskil ontwikkelde dit model naar aanleiding van een persoonlijke zoektocht naar het antwoord op de vraag wie we als mens werkelijk zijn.

Waarschuwingssignalen
Iedereen wordt in het midden van zijn eigen Cirkel geboren. Maar we gaan op zoek naar onze grenzen en stappen daaroverheen. Wie uit zijn Cirkel stapt, krijgt vele subtiele signalen van zijn intuïtie. Signalen die we echter meestal negeren. Wanneer en waarom deden we dat? Met de methode van Peter Viskil krijg je inzicht in het antwoord. Daarmee maak je de weg naar het midden weer vrij en ben je in staat het contact met je intuïtie te herstellen.


[copyright afbeelding: MorgueFile]

De Cirkel is opgebouwd als klok. Elke positie vertegenwoordigt een karakter, een eigenschap. Er zijn er twaalf. Van doelgerichtheid tot intentie. We nemen positie in via onze overtuigingen op een van die eigenschappen en identificeren ons daarmee. De dertiende positie in het midden is Stilte, ofwel pure intuïtie. Dit is je pure zijn. Precies tegenovergesteld aan het midden is de materiële wereld met al haar verlokkingen. De rand van je Cirkel is de uiterste grens. Binnen je Cirkel is intuïtie de belangrijkste raadgever, daarbuiten overheerst de ratio de intuïtie. Met chaos en hebzucht als gevolg.

Ego loslaten
De weg naar het midden van je Cirkel vinden betekent vooral je ego loslaten. Je kunt energetisch gezien met de Cirkel werken en de energie zelf ervaren door letterlijk een cirkel te maken en daarin te stappen. Een interessante ingang tot zelfkennis en een instrument voor transformatie.

Wil je meer weten en/of wil je de Cirkel toepassen? Je kunt meer informatie hier downloaden.

Lees ook:“Ervaar de helende kracht van De Cirkel”
Lees ook:Hoe ga je om met de signalen en energieën op je pad?
Lees ook:Intuïtief opvoeden
Lees ook:Cursus Intuïtief opvoeden
Lees ook:De Magische Cirkel – Saskia de Bruin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>