Geen ‘belastingparadijs’ meer voor Scientology

De Scientology Kerk kan geen belastingaftrekbare giften meer gebruiken voor de bouw van een nieuw gebouw. Scientology is namelijk geen goed doel, in tegenstelling tot de meeste andere religieuze organisaties. Ook krijgt de organisatie een naheffing. Dit meldde dagblad Trouw de afgelopen week.

Geen algemeen nut
Scientology streeft volgens de fiscus geen ‘algemeen nut’ na en dus mogen donateurs hun giften niet aftrekken van de inkomsten-belasting. De afgelopen jaren werkte de organisatie daarom met een soort sluiproute: giften voor het gebouw kwamen binnen via een stichting die wél zo’n algemeen nut-status (anbi-status) had gekregen. Die sluiproute is inmiddels door de fiscus geblokkeerd.

In beroep tegen de fiscus
Merel Remmerswaal van de Scientology Kerk vindt dit onterecht. “Iedere andere kerk is wél een goed doel, waarom wij niet? We zetten ons volop in voor een betere samenleving”, aldus Remmerswaal in één van de artikelen in Trouw.
Scientology gaat waarschijnlijk in beroep tegen het besluit van de fiscus. Tenminste, er zullen in elk geval stappen worden ondernomen volgens Remmerswaal. Maar welke stappen, daar wil ze nog niet verder over uitwijden. Volgens de belastingdenst is het de vraag of beroep aantekenen uberhaupt zin heeft, gekeken naar zaken uit het verleden.

Wie heeft er volgens jou gelijk, de fiscus of Scientology?

Lees ook:Lopez’ vader ook bij Scientology
Lees ook:Tom Cruise messias van Scientology
Lees ook:‘Zeer extreme’ uitlatingen Tom Cruise over Scientology
Lees ook:Jennifer Lopez bidt tot scientology-god voor baby
Lees ook:Geen kabbala meer voor Madonna?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>