In de ban van de lente? Vier het!

Ben jij ook zo in de ban van het mooie weer van vandaag en wil je meer met die lente-energie doen? Dan zou je van vanavond de lente kunnen gaan vieren aan de hand van een ritueel in Centrum Djoj te Rotterdam.

Ostara, de lentenachtevening, is het tweede van de drie lentefeesten. Het staat voor een knooppunt in de cirkelgang van het jaar en is het hoogtepunt van het voorjaar. Ostara is het moment waarop de krachten van licht en donker, mannelijk en vrouwelijk, even groot zijn. Licht en duisternis zijn in balans en er is weer evenwicht.  De energieën die bij imbolc ontstonden zijn nu op volle kracht, de wereld is herboren en komt tot leven!

Centraal bij dit lentefeest staan o.a. De Godin Ostara/Eostre, de Zonnegod/ the Green Man, de Haas, bloemen de kleuren geel en groen, gele kristallen,lentevuur en natuurlijk eieren als symbool van vruchtbaarheid en levenskracht.

Het ritueel wordt georganiseerd door Tara Anka. Voor meer informatie over deze en andere activiteiten kun je een kijkje nemen op de website van Tara Anka.

Lees ook:Beltaneviering in Rotterdam
Lees ook:Ostara, de lente equinox
Lees ook:Halloween vieren met Tara Anka
Lees ook:Halloweenviering te Rotterdam
Lees ook:Halloween vieren in Rotterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “In de ban van de lente? Vier het!

  1. Karla

    Wat een leuk idee!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>