Griepje? Aan de kruidenthee!

We zitten weer midden in een griepgolf. Helaas kan griep nog steeds niet worden verholpen, maar er zijn altijd dingen die je kunt doen om de kwaaltjes die erbij horen, zoals keel- en hoofdpijn, te verminderen. Ook met kruiden!Bij keelpijn helpt het bijvoorbeeld goed om twee keer per dag te gorgelen met een aftreksel van Salie (Salvia officinalis). Dit helpt bij zowel een droge keel als wanneer men last heeft van slijm en het gaat het hoesten tegen. Het aftreksel kan ook worden gedronken als kruidenthee.
Ook een aftreksel van Hysop (Hyssopus officinalis) kan helpen bij keelpijn. Keelontsteking kan worden verlicht door een kruidenaftreksel te drinken van de bladeren van huislook (Sempervivum tectorum).
Een goed middel tegen hoest is een aftreksel van de hele plant van de gewone sleutelbloem (Primula vulgaris).

Wanneer men last heeft van hoofdpijn is het goed om kamillethee te drinken, eventueel gemengd met lavendel (Lavendula angustifolia, Lavendula officinalis of Lavendula spica zijn enkele soorten). Ook brunel (Prunella vulgaris) schijnt bevorderlijk te zijn voor de genezing van hoofdpijn. Maak een aftreksel van de bloemen en drink dit driemaal daags met een opscheplepel.
Tweemaal daag een aftreksel van de bloemen van Moederkruid (Chrysanthenum parthenium) heeft tevens een weldadige werking ter verlichting van hoofdpijn en migraine.

Ook koorts kan met verschillende kruiden worden verlicht. Een aftreksel van Kamille (Anthemis nobilis) is hiervoor een goed middel. Een aftreksel van de bloem van Moerasspirea (Filipendula ulmaria) helpt tevens koorts te verlichten en heeft daarbij een ontspannende werking.
Een kruidenaftreksel van het blad en de bloesemtop van kattekruid (Nepeta cataria) bevordert de transpiratie en verlicht daarmee koorts.

Ben jij ook door de griep geveld? Gebruik je er kruidenthee tegen? Welke?

Lees ook:Wist je dat…
Lees ook:Een blaasontsteking alternatief behandelen
Lees ook:Hoofdpijn alternatief bestrijden
Lees ook:Hoofdpijn en alternatief genezen
Lees ook:Recept 15: Verzachtende kruidenhoning

1 Reacties // Reageer

One thought on “Griepje? Aan de kruidenthee!

  1. Michel

    Dat wordt een brandneteltheetje….;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>