Kinderziekenhuis gaat hypnose toepassen

Het Juliana Kinderziekenhuis gaat op alle afdelingen hypnose toepassen bij de behandeling van kinderen, laat schriftelijk cursusinstituut Civas weten in haar nieuwsbrief van deze week. Zouden voorheen ‘zweverige’ behandelingen dan eindelijk wat meer in het normale leven toegepast gaan worden?

Kinderarts Madelon Ruige zegt er het volgende over in de Civas-nieuwsbrief: “Wij brengen kinderen onder hypnose om angst, stress en pijn te verminderen. Het doel is kinderen gemakkelijker door een moeilijke periode heen te helpen.

Op hypnose rust een groot taboe in Nederland. Iedereen denkt direct aan Rasti Rostelli-achtige taferelen. Niets is echter minder waar. Bij ons wordt hypnose toegepast als afleidings- en ontspanningstechniek. Kinderen leren hun aandacht te verleggen en zich te focussen op plezierige zaken. En dat werkt. Wij hebben er zeer goede ervaringen mee.”

Het lijkt erop dat hypnose eindelijk in een ander daglicht komt te staan en meer algemeen wordt geaccepteerd. En terecht! Hypnose is in essentie immers niets anders dan een zeer effectieve ontspanningsmethode die vele therapeutische mogelijkheden biedt.

Overigens is hypnotherapie ook vanuit huis te leren, bijvoorbeeld via Civas.

(Bron: Civas)

Lees ook:CIVAS in een nieuw jasje
Lees ook:Cursusaanbod Civas blijft groeien
Lees ook:Nu ook mindfulness bij Civas
Lees ook:Cursus voor Sensitieve kinderen
Lees ook:Cursus droomanalyse

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Kinderziekenhuis gaat hypnose toepassen

 1. DIMschool

  Het is helemaal niet gezond het brein van mensen te beïnvloeden, tenzij je bewust wil meedoen aan sensatieprogramma’s zoals ‘Ik weet wat je deed’… Vooral de hersenen van kinderen mag men niet bezoedelen: het zal negatieve weerklank vinden van zodra ze volwassen worden, gegarandeerd! Mijn advies: roer niet in het onderbewustzijn van kinderen en vooral de post-suggesties die men kan geven zijn schadelijk, levenslang.

    /   Reply  / 
 2. Karla

  Hypnotherapie is niet hetzelfde als echt hypnotiseren zoals ze op tv doen, ik neem aan dat ze daar wel weten hoe ze ermee om moeten gaan vwb kinderen…

    /   Reply  / 
 3. DIMschool

  Laten we het hopen. Maar jij zult ons dan ook die garantie kunnen geven, nietwaar? Het klinkt toch zo…

    /   Reply  / 
 4. george

  Dag DIMschool, er zijn geen garantie`s.
  Waarom wil je garantie ?
  Het doel is duidelijk, de doelgroep is duidelijk.
  Ik acht de kennis van deze mensen in een Nederlands Kinderziekenhuis heel hoog en betrouwbaar.
  Je vergelijkt citroenen met bananen.
  Allebei fruit maar toch een tikkie anders.
  Mijn kinderen zouden dat prachtig vinden.
  Gegroet, George de Blog Magier

    /   Reply  / 
 5. DIMschool

  Als Karla geen garanties kan geven, dan mag ze niet zo overtuigend reageren, toch niet met een aanname. En, Magiër… wat heeft fruit met dit thema te maken? Maar stuur jouw kinderen maar maar zo’n hypnotherapeut: hopelijk zijn ze daarna niet de banaan. En, als jij die mensen blindelings vertrouwt,is dat iets vanuit jouw denken, gebaseerd op rotsvaste overtuigingen, die je ooit ergens hebt opgedaan. Ook priesters zijn in de breinen van onwetenden betrouwbaar. Alles heeft de betekenis die je er zélf aan geeft. Om die reden respecteer ik jouw mening, indien jij maar die van mij respecteert.Laten we dus niet langer argumenteren. Groetjes!

    /   Reply  / 
 6. george

  Dag DIMschool, zeker respecteer ik jouw mening.
  Ik lees dat jij dat ook doet.
  Wij zullen niet langer argumenteren.
  De banaan is baaideweej voor mijn kind bedoeld als je het niet erg vind.
  Groetjes, George de Blog Magier

    /   Reply  / 
 7. DIMschool

  Dag beste Magiër: Wat betekent de zin “De banaan is baaideweej voor mijn kind bedoeld als je het niet erg vind…” Hier in België is het woordje ‘baaideweej’niet gekend, toch niet in het Antwerpse.

    /   Reply  / 
 8. george

  Dag DIMschool, dat is frappant.
  Als ik je vertel dat ik heel lang vertoeft heb op de Antwerpse kaai in de buurt van het Fotogravie Museum dan mag ik je misschien vragen hoe je je naam hebt samengesteld ?
  Baaideweej is een stopwoordje van een nichtje uit the USA.
  Op z`n engels: “by the way” , zoiets als “tussen aanhalingsteken”.
  Zoiets als: “trouwens “ik wil je nog wat vragen of zeggen.
  Veel kinderen en/of jonge mensen maken er een fonetisch feest van.
  Sorry dat ik mij even liet gaan.
  Groet, George de Blog Magier.

    /   Reply  / 
 9. DIMschool

  Danke! Weeral iets bijgeleerd! De uitdrukking ‘By the way’ begrijp ik natuurlijk, maar ‘k wist niet dat men het tegenwoordig zo schreef. Danke voor de uitleg, en nog een prettige dag toegewenst!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>