Bestrijd je winterdip met lichttherapie

Het is weer zover: de winterdip is er weer of zit er weer aan te komen. Het is weer langer donker buiten en daar wordt men niet al te vrolijk van. Sterker nog: dan kunnen we zelfs depressief van worden. De oplossing tegen de alom bekende winterdip? Lichttherapie!

Een winterdip is een lichte vorm van winterdepressie, waar ongeveer drie procent van de Nederlanders mee kampt. Mensen komen in de winter moeilijker op gang, ze zijn meer prikkelbaar en mensen eten meer.

Steeds meer mensen die last hebben van een winterdip kiezen ervoor om deze te bestrijden met lichttherapie. Veel medische wetenschappers zijn het erover eens dat een gebrek aan licht ons minder energiek kan doen voelen. Hoewel er nog steeds gezocht wordt naar het precieze verband, is er overtuigend bewijs dat regelmatige blootstelling aan een extra hoeveelheid helder licht ons positiever en energieker doet voelen.

Een lichttherapiekuur duurt ongeveer vijf tot tien dagen. Dagelijks neemt men dan een half tot twee uur lang plaats voor een lichttherapielamp, die zeer sterk licht (zonder ultraviolet) afgeeft.
Je kunt ook zelf thuis aan de slag met lichttherapie, bijvoorbeeld met de lichtwekkers van Philips, of met therapeutische lampel, die onder andere in de lichttherapiewinkel verkrijgbaar zijn.

Lees ook:Lichttherapie tegen winterdip
Lees ook:Last van een winterdip?
Lees ook:Column Lunadea: Winterdip?
Lees ook:Vijf minuten meditaties
Lees ook:De dagen van Divali

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>