Vandaag is het de Dag van de Aarde

Een dag om even stil te staan bij onze aarde. Wat zij voor ons doet en wat we allemaal voor haar kunnen doen. Dat is het vandaag, 22 april. In de landen waar Dag van de Aarde al langer is ingeburgerd zien we op een groot aantal plaatselijke activiteiten, zoals markten en opruimacties e.d. en vaak een paar grote evenementen, zoals in 1990 een 500 km lange menselijke keten in Frankrijk. In Nederland is deze dag nog niet zo bekend, maar daar mag wat mij betreft best verandering in komen!

De agenda voor Dag van de Aarde is breed en omvat naast natuur en milieu tevens de onderwerpen ontwikkelingssamenwerking, sociale verhoudingen, consumptie, overbevolking en economie. Het streven is een wereldwijde duurzame ontwikkeling opgang te brengen.

In de Verenigde Staten is International Earth Day sinds 1970 een populair fenomeen. Twee organisaties zijn daar actief: Earthday Network (earthday.net) en International Earth Day Organization (earthsite.org) met het organiseren van Earthday activiteiten op en rondom de 22 ste April.

In België is de Dag van de Aarde met veel succes georganiseerd in 2004 (dagvandeaarde.be) en ook andere landen volgen. In Nederland hebben organisaties in het verleden op 22 april boomplantdagen en andere losse en kleinere activiteiten georganiseerd. Al in 1998 werden door de Foundation 2000 (de voorloper van de Stichting Dag van de Aarde) bezoeken gebracht aan de organisaties in de Verenigde Staten. Vanaf 2005 organiseert en co-ordineert de Stichting Dag van de Aarde samen met vele partners gedurende de maand april verschillende nieuwe activiteiten rond het thema.
Meer informatie over deze dag kun je lezen op de website van de Dag van de Aarde.

Ik ga vanavond Reiki sturen naar de aarde en volgens weekend zal ik een ritueel gaan doen waarin ik ook aandacht aan Moeder Aarde zal besteden. Gaan jullie iets doen naar aanleiding van de Dag van de Aarde?

Lees ook:“Ervaar de helende kracht van De Cirkel”
Lees ook:EEN tegen armoede
Lees ook:8 september: Dutch Angel Day
Lees ook:Wat doe jij op 7-7-7?
Lees ook:Gay Pride in het teken van religie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>