Tien geboden voor de mens door drs. Frans Langenkamp

In de maandelijkse informatieve gratis krant Koorddanser vonden wij de tien geboden van de mens verwoordt door drs. Frans Langenkamp: antropoloog, vedisch astroloog en Vedanta-expert en verzorger van de online-audiocursus ‘Het ABC van het leven’. De tien geboden voor de mens, het kan geen kwaad deze wat vaker te lezen:

  1. Realiseer je dat wat men in religies God, Allah, Shiva, Brahman, Tao, Wakan Tanka etc. noemt, in wezen niets anders is dan alomtegenwoordig zuiver Bewustzijn.
  2. Realiseer je dat de hele manifeste schepping de uitdrukking of manifestatie is van zuiver Bewustzijn. Ook jij bent in wezen zuiver Bewustzijn en je hebt een lichaam-geest-ziel systeem, waarmee je jezelf kunt uitdrukken en waarmee je ervaringen kunt opdoen.
  3. Realiseer je dat je lichaam-geest-ziel systeem de reflector is van het alomtegenwoordige, gelukzalige en goddelijke Bewust-zijn.
  4. Realiseer je dat wanneer je alles doet wat in je natuurlijke vermogen ligt om je lichaam-geest-ziel systeem zuiver, vitaal en gezond te houden, je meer en meer in de gelegenheid komt om je gelukzalige Essentie – je ware zelf – te ervaren en uit te drukken.
  5. Realiseer je dat je ware zelf uit zuiver, absoluut gelukzaligheidsbewustzijn bestaat. Als zodanig ben je in wezen absoluut, universeel, eeuwig, onsterfelijk, goddelijk en gelukzalig.
  6. Realiseer je dat wij allen op het niveau van Bewustzijn een zijn. Alle mensen, dieren, planten, planeten en sterren zijn in wezen een. Het zijn alle verschillende uitdrukkingen van een en hetzelfde creatieve, intelligente, alomtegenwoordige en gelukzalige Bewustzijn.
  7. Realiseer je dat het benadelen, onderdrukken, uitbuiten, manipuleren, beliegen, bedriegen, kwetsen, mishandelen of doden van medemensen via de universele Wet van Actie op de verrichter van die handeling terugvalt. Elke actie genereert een overeenkomende reactie: zoals je zaait, zul je oogsten.
  8. Realiseer je dat zolang je deze waarheden niet helemaal begrijpt of dat je de relevantie ervan voor de conditie van de mensheid nog niet inziet, je nog niet helemaal geestelijk gezond bent.
  9. Realiseer je dat zolang je deze waarheden niet helemaal leeft in je dagelijkse leven, je nog niet helemaal geestelijk volwassen bent. In de verschillende wijsheidtradities wordt de toestand van geestelijke volwassenheid verlichting, bevrijding, moksha, nirwana, satori etc. genoemd. Geestelijke volwassenheid is de meest natuurlijke toestand van de mens. In geestelijke volwassenheid worden wij ‘ware mensen’ zoals de kosmische intelligentie ons heeft bedoeld.
  10. Realiseer je dat het doel van het leven daarin bestaat, het absolute gelukzaligheidsbewustzijn, dat de essentie is van alles en iedereen, persoonlijk te ervaren en dat geluk met onze medeschepselen te delen. Uit het delen van geluk ontstaat liefde. Liefde is vreugde scheppen in.

{beeld via Creative Commons Flickr}

Voor meer informatie over het maandelijkse gratis magazine Koorddanser klikt u hier, informatie over drs. Frans Langenkamp kunt u vinden op zijn site www.selfrealisation.net.

 

Lees ook:Shamanic Healing met Itzhak Beery
Lees ook:Quantum Entrainment®: spontane genezing
Lees ook:De DNA-code van de ziel
Lees ook:Kiezen in harmonie met het leven
Lees ook:“Ervaar de helende kracht van De Cirkel”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>