Dieren als spiegel voor mensen

Als het om (huis)dieren gaat vergeten we vaak dat we een verantwoordelijkheid hebben tegenover het dier, niet alleen om goed voor hen te zorgen, maar ook om hen te helpen zo gelukkig mogelijk te zijn. De relatie die je kunt opbouwen met een dier kan je veranderen en kan voor het leven zijn. Daarin kun jij net zoveel van je huisdier leren als andersom als je daar tenminste voor openstaat. Dieren kunnen je veel leren over jezelf, over je onbewuste angsten en patronen. Zit je zelf lekker in je vel, dan is de kans groot dat je huisdier ook een vrolijk beestje is. 

Paardenfluisteraar

Petra Vlasblom werkte ooit bij een reclamebureau, maar gaf haar baan op om zich te richten op haar echte passie: werken met paarden. Reden voor deze ommekeer was de ontmoeting met een paard met de naam Two Moons dat haar wereld totaal op de kop zette. Het was een zogenaamd ‘moeilijk’ paard dat rijden bijna niet toeliet, maar het voelde voor Petra alsof ze hem herkende en ging met hem aan de slag. Ze kocht Two Moons toen de kans zich voordeed en leerde vooral veel over zichzelf door haar paard. Zo leerde ze bijvoorbeeld dat paarden altijd respect vragen en dat ze, als dit hen onthouden wordt, ook geen respect geven aan de berijder. Het was een moeilijke weg voor haar en Two Moons, hij gooide haar een paar keer van zijn rug met een ziekenhuisopname tot gevolg, maar Petra hield vol. Ze volgde allerlei trainingen en cursussen op het gebied van paardentherapie en mag zich nu volleerd paardenfluisteraar noemen. Nu woont en werkt ze samen met Two Moons fulltime in Zuid-Frankrijk. Daar leert ze aan onder andere aan de koppige Franse boeren dat paarden geen gebruiksvoorwerpen zijn, maar dat ze als een spiegel fungeren. Zo helpt ze eigenlijk de eigenaren door hen te tonen welk eigenarengedrag nu verantwoordelijk is voor het paardengedrag.

Hondenfluisteraar

Ook Cesar Millan laat door middel van zijn immens populaire programma Dog Whisperer zien dat problemen bij honden vaak ontstaan bij de eigenaars. De honden spiegelen het gedrag van hun eigenaars en reageren erop. Zoals Cesar zegt: “als je zelf gestrest bent, kun je er zeker van zijn dat je een gestreste hond krijgt.” Cesar Millan heeft een bescheiden achtergrond, maar doordat hij zich zo goed kon afstemmen op honden lukte het hem een imperium op te bouwen van programma’s, cursussen, boeken etc. Vandaag de dag reist hij de hele wereld over om hondeneigenaren te helpen inzicht te krijgen in de relatie die ze hebben met hun hond om op die manier gedragsproblemen (van zowel eigenaar als hond) op te lossen.

Dierenfluisteraar

Anna Breytenbach noemt zichzelf ‘dierencommunicator’ en heeft haar leven gewijd aan de communicatie tussen verschillende diersoorten. Ze stuurt gedetailleerde boodschappen naar dieren in de vorm van beelden en gedachten en krijgt op die manier boodschappen terug. Op YouTube circuleert een bijzonder filmpje van haar en Diabolo, een zwarte panter die zijn naam dankt aan zijn agressieve houding. Ze maakt telepathisch contact met hem en wat er dan gebeurt zorgt ervoor dat zelfs de eigenaar van Diabolo, tot tranen geroerd is.

{Wil je de relatie met je huisdier eens onder de loep nemen of is er sprake van een specifiek probleem? Overweeg dan zelf eens een dierenfluisteraar in te schakelen. Voor meer informatie over Petra en haar werk kijk hier. Voor informatie over Cesar Millan; kijk hier.}

Lees ook:Liefde tussen hond en bazin hechter dan huwelijksband
Lees ook:Healing bij dieren in opkomst
Lees ook:Mijn Praktijk: Carin Camp
Lees ook:Alternatief genezen voor dieren
Lees ook:Vanavond op Indigo soulstation: Loslaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>