7 praktische tips om jezelf energetisch te aarden

[door Saskia Bogaart]

Een goede energetische gronding heeft veel voordelen. Wie zich stevig verbindt met de aarde, laat zich niet zo snel gek maken, kan stress makkelijker laten afvloeien en ontwikkelt zich tot een stabiele persoonlijkheid. Daarom 7 praktische tips om jezelf te aarden die je niet mag missen.

Op en neer springen
In het Westen zijn wij geneigd te leven vanuit ons hoofd. We denken en piekeren wat af. We zitten in ons hoofd. Gevolg? Onze aarding verzwakt, we worden energetisch gezien topzwaar, de energie gaat om ons hoofd zitten. Door flink op en neer te springen zorg je ervoor dat de energie zakt. Overtollige ballast wordt dan via je voeten in de aarde afgevloeid. Probeer het maar eens als je het gevoel hebt dat je hoofd overbelast is!

[Copyright foto: Floyd Wilde via Wikicommons]

Het bos in
Fysiek contact met de natuur maakt het makkelijk om je energetische veld – aura en chakra’s – volledig aan te sluiten op het magnetische veld van onze planeet. Als jij jezelf wilt gronden zonder moeilijk gedoe, dan ben je met een boswandeling al aardig op weg.

Grondingskoord
Wie echt werk wil maken van gronden, zou het visualiseren van een grondingskoord moeten proberen. Sluit je ogen, zoek een comfortabele houding en ontspan. Stel je voor dat een koord vanuit je stuitje de aarde in loopt. Visualiseer dat dit koord jou verbindt met de kern van onze planeet. Maak het daar in gedachten vast op een manier die jij prettig vindt. Bedank de aarde en rond af. Doe deze oefening dagelijks.

Rode sokken
Rood is traditioneel gezien de kleur van het eerste chakra. Vanuit dit stuitchakra leg je de verbinding met de aarde. Wie moeite heeft met gronden, kan wat meer rood gaan dragen. Met name rode sokken schijnen goed te helpen.

Voetenmassage
Met je voeten sta je letterlijk op de aarde. Deze lichaamsdelen spelen dan ook een belangrijke rol bij het gronden. Masseer daarom je voeten dagelijks, of beter nog laat ze masseren. Daarmee trek je als het ware je aura naar beneden, richting de aarde.

Benut de kracht van edelstenen
Edelstenen en mineralen hebben elk een eigen subtiele energie. Sommige stenen ondersteunen je bij het aarden. Verlies je vaak contact met de aarde? Draag dan als sieraad zwarte toermalijn, jaspis of heliotroop. Je kunt deze stenen ook ergens neerzetten en ze regelmatig even vasthouden.

Zoek de aarde op
Met je handen in de grond woelen of met blote voeten door je tuin lopen zijn simpele manieren om te gronden. Neem er even bewust de tijd voor. Onderzoek hoe de grond aanvoelt, blijf met je aandacht bij de grond.

Hoe grond jij het liefst? Heb je tips? Deel ze met ons!

 

Lees ook:Ontdek de voordelen van gronden
Lees ook:Themamiddag ‘Gronden en aarden’
Lees ook:Oefening 17: Neem een energie-douche
Lees ook:Masseren met edelstenen
Lees ook:Spiritueel ontwikkelen? Deze edelstenen helpen je!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>