6 spirituele apps die je niet mag missen

{door Donata van der Rassel}

Een spirituele app, kan dat wel? Is onze smart-phone (of IPad) er juist niet de oorzaak van dat we teveel afgeleid worden van onszelf en dat we niet meer alleen durven zijn? Ieder moment met iedereen verbonden zorgt ervoor dat we minder en minder naar binnen kijken, terwijl dit juist zo belangrijk is voor onze balans. 

Engelen aan de telefoon

Af en toe je telefoon uitzetten is beslist een manier om je balans te bewaren, maar je kunt je telefoon ook inzetten om je te helpen de balans te vinden. In de Angel App zijn ongeveer 300 situaties beschreven verdeeld in 7 rubrieken. Situaties uit het dagelijks leven, persoonlijke groei, liefde, werk enzovoort. Aan elke situatie is een engel gekoppeld, de engel die bij deze situatie hoort. Met de app kun je de engelen vragen om advies.

Apps om te mediteren

Daarnaast kun je een app inzetten om je te helpen mediteren. De Simply Being app helpt je door middel van geleide meditatie, je kunt kiezen uit vier verschillende tijden en muziek, geleide meditatie of natuurgeluiden. Meditation Oasis ontwikkelde een aantal apps in deze serie. Headspace is het project van Andy Puddicombe en Richard Pierson. Met de website, hun boek en de bijbehorende app proberen ze om meditatie toegankelijk te maken. Door middel van wetenschappelijke feiten en technologische weetjes maken ze meditatie nuttig voor het dagelijks leven. Hun doel is iedereen tien minuten per dag te laten mediteren door middel van simpele en snelle meditatietechnieken.

Yoga apps

Apps kunnen je ook assisteren in je yogabeoefening. Zo geeft de populaire yoga app van Yoga.com studio je 300 houdingen en videolessen om je op ieder moment yoga inspiratie te geven.

Inspiratie apps

Met de LittleBuddha app wordt je voorzien van een inspirerend citaat elke keer als je op de buik van de bolle Boeddha tikt. Met meer dan 39000 citaten is de kans klein dat je binnenkort eenzelfde citaat te lezen krijgt.

Verantwoord gebruik

Als je je telefoon verantwoord gebruikt, kun je door middel van dit apparaat misschien wel verrast worden en geïnspireerd raken op een manier die je niet had verwacht. De technologie kan een zegen zijn, in plaats van een vloek. Mits je hem af en toe ook opzij kan leggen tenminste!

 

Lees ook:Welke meditatiemethode past bij jou?
Lees ook:Headspace lanceert nieuwe versie meditatie app
Lees ook:Spiritueel sauna-bezoek
Lees ook:Tips om mediteren vol te houden
Lees ook:Meditatieworkshops

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>