‘Kerstmis draait om gezelligheid, familie en vrienden’

Kerstmis draait met name om gezelligheid met familie en vrienden. Dit blijkt uit de poll 'Wat betekent kerstmis voor jou', die vanaf 20 december op Spiritualiteit.blog.nl heeft gestaan.

Via de poll werd gevraagd naar de mening van de lezers over kerstmis. Voor velen draait kerstmis om gezelligheid, lekker eten en cadeaus. Maar dat is niet waar het oorspronkelijk om draait met dit jaarfeest. Wij vroegen daarom jouw mening over het kerstfeest? Draait het voor jou bijvoorbeeld om de geboorte van Jezus of om lekker eten en drinken? De procentuele uitslagen waren als volgt:

De viering van de geboorte van Jezus Christus: 33.6 %
Lekker eten en drinken: 9.8 %
Cadeautjes!: 1.6 %
Gezellig samen zijn met de hele familie: 39.3 %
Niets, ik vier het ook niet: 11.5 %
Weet niet/ anders…: 4.1 %

Een meerderheid van bijna veertig procent liet weten dat kerstmis voor hen draait om het gezellig samen zijn met de hele familie. Voor bijna vierendertig procent gaat het toch nog steeds om de geboorte van Jezus Christus.
Opvallend is dat 11,5 procent toch helemaal geen kerstmis viert. Zouden deze mensen aan het werk zijn tijdens de feestdagen? Of is dit vanwege hun geloof? Helaas werd hier niets over gezegd. Wel waren er andere, uitgebreide reacties. Klik hier om deze te lezen.

De poll is verwijderd van Spiritualiteit.blog.nl en er zal binnenkort weer een nieuwe poll op deze site verschijnen. Heb je een idee over een onderwerp voor een poll? Laat het weten!

Lees ook:Jouw mening over… kerstmis
Lees ook:Wat is Kerstmis?
Lees ook:NLP nog niet erg bekend onder spirituelen (uitslag poll)
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van januari 2008
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van december 2007

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Kerstmis draait om gezelligheid, familie en vrienden’

  1. Pingback: De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van januari 2008 | Spiritualiteit

  2. Pingback: Alles over Kerstmis | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>