Ben jij gelovig?

Spiritualiteit is tegenwoordig vaak iets wat niet meer gerelateerd wordt met een bepaald geloof, maar meer met de new age-beweging. De vraag die vanaf vandaag dan ook wordt gesteld met de poll aan de rechterkant op deze weblog, is:

Ben jij gelovig?

Geef je antwoord in de poll!

Lees ook:Vraag ‘Ben jij gelovig?’ levert veel discussie! (+ de poll-uitslag)
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juli 2007
Lees ook:Geloof jij in de kracht van de Maan?
Lees ook:Nieuwe poll: Mediteer jij?
Lees ook:Poll: Wat vind jij van programma’s als Astrotijd en AstroTV?

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Ben jij gelovig?

 1. Pascal

  een bepaalde geloof?

    /   Reply  / 
 2. Layla

  Oeps, je hebt gelijk, typefoutje. Is al veranderd nu…

    /   Reply  / 
 3. Karla

  Wel leuk dat er zoveel mensen aan de poll meedoen! Maar ik vroeg me dan af, wat de reden is dat mensen ‘anders/ geen mening’ invullen. Waarschijnlijk een ander geloof, maar is het niet een idee om dan hier te plaatsen welk geloof dat is?

    /   Reply  / 
 4. Dingetje

  Ik was eerst gelovig, maar nu niet meer. Ik ben eens goed gaan nadenken nav bepaalde verzen in de bijbel. Ik ben tot de conclusie gekomen dat God niet bestaat. Een God die zegt van je te houden, wat er ook gebeurt en vervolgens toestaat dat de ene helft van wereldbevolking in luxe leeft terwijl de andere helft sterft van de honger. God is een massamoordenaar, slavenhandelaar en vrouwenonderdrukker. Lees het oude testament maar eens goed door.

    /   Reply  / 
 5. _joker_

  Vind het altijd leuk als mensen beweren dat geloof niets met oorlog te maken heeft en dat het de mensen zelf zijn. Terwijl de eerste oorlog(ruzie) in de zogezegde hemel is onstaan en over de rug van mensen beslist moet gaan worden. En dan het vage antwoord wat je altijd krijgt als je die stelling van gelovige mensen wilt weerleggen dat: god een plan met ieders leven heeft.Dan vraag je heel simpel of hij ook een plan had met het kindje wat in afrika geboren is waarvan de moeder stierf in het kraambed, en het kind zelf maar een paar seconde heeft geleeft.
  En dan word het stil, Ja, daar kan alleen god op antwoorden zeggen ze dan.En dan ik weer: Maar god praat toch niet(meer) tegen de mensen? Zij weer:Ja, zalig zij hij die niet ziet en toch gelooft.Ik weer: Waarom heb ik dan hersenen en ogen als ik in iets moet geloven wat geen mens ook kan bewijzen?
  En dan nog de arrogantie die ze hebben om te beweren dat zij de enige waarheid bezitten.(doen ze allemaal trouwens)gek he dat je ruzie krijgt?!

  Nee, geef mijn portie maar aan fikkie.

    /   Reply  / 
 6. Rudi

  @Dingetje:

  In je commentaar ga je ervan uit dat mensen die in het rijke westen leven, gelukkiger zijn dan in de de rest van de wereld. Gezien het feit dat veel oudere mensen die WOII hebben meegemaakt, zeggen dat het saamhorigheidsgevoel in de vijf jaar veel sterker was dan tegenwoordig, kun je daar echter je vraagtekens bij zetten.

  Écht leven… is dat rijk zijn, gezond zijn, leuke dingen kunnen doen? Dat is wat wij in het westen ervan maken, omdat we denken dat “genieten” het hoogste goed is. Is dat ook werkelijk zo?

  Verder: dat er in de bijbel vrouwen onderdrukt worden en slaven worden verhandeld, is geen opdracht van God, maar iets wat mensen elkaar aandoen. De meeste ellende in de wereld ontstaat doordat mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Zo zitten wij mensen nu eenmaal in elkaar. Als je echter probeert te leven zoals Jezus, en daarbij de hulp van God zoekt, dan kom je erachter dat Hij het beste met je voor heeft.

    /   Reply  / 
 7. Frutje

  @Joker: Tja… je kunt niet in Gods agenda kijken, maar ik ben er wel van overtuigd dat God een plan heeft. In de eerste plaats met de wereld, en in de tweede plaats met ieder mens. Heeft God dan een plan met een Afrikaans Aidsweesje dat niet langer dan een dag leeft? Ik denk van wel. Zo’n plan hoeft niet per definitie “zelfontplooiing” te betekenen.

  In de bijbel staat een mooi verhaal over Jezus die met z’n volgelingen door Jeruzalem liep, en op straat een gehandicapte tegenkwam, die kreupel in de stadpoort zijn inkomen bij elkaar zat te bedelen. Jezus volgelingen vroegen toen aan Jezus of die gehandicapte nou gestraft was door God door zijn eigen zonden, of die van zijn ouders. Waarop Jezus antwoordde dat die man kreupel was zodat andere mensen iets van Gods liefde konden laten zien door hem te helpen. God had dóór die man een plan met de mensen om hem heen.

  Zoals gezegd: ik kan niet in Gods agenda kijken, maar dat mensen aan de andere kant van de wereld liggen dood te gaan, betekent wat mij betreft dat het DE taak is van de mensen aan de rijke kant van de aardbol om die mensen een beter leven te geven. En hen zo een stukje van God te laten zien, of je daar nu wel of niet in gelooft.

    /   Reply  / 
 8. Kevin Anderson

  Religie is het grootste kwaad dat de mensheid overkomen is. Indivueel denken, eigen keuzes maken en wetenschap bedrijven, worden bedreigd door massa-menners met ongeloofwaardige boodschappen en doctrines.

  Hele volkstammen verschuilen zich achter zogenaamde heilige schriften om hun ongezonde wil en wet op te leggen aan anderen.

  Boeken die zijn geschreven in tijden, waarin mensen nog in schapenvellen, met stenen bijlen en blootsvoets op aarde rondholden, als kippen zonder koppen, kunnen in onze geavanceerde maatschappij niet meer toonaangevend zijn. Sterker, mensen die religie als meer dan alleen curiosa zien, zouden er goed aan doen een nieuwe bril op te zetten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>