Mijn ervaring: bezinnen met detox

Enige tijd geleden besloot ik mijn voedingspatroon rigoureus om te gooien. Ik had zeer regelmatig hoofdpijn, voelde me lusteloos en wilde ook graag wat kilo’s kwijt. Om een goed begin te maken met deze verandering ging ik detoxen. Maar niet alleen om deze redenen. Wat ik vooral wilde met deze detox was bezinnen. Ik wilde weten wat er met mij gebeurde als ik zou stoppen met het consumeren van verslavende middelen als suiker, vet, sigaretten en alcohol. Wat de emoties zijn die mij ertoe zetten deze middelen te gebruiken en hoe ik deze emoties kan verwerken zonder deze middelen. Oftewel: mijn emotionele blokkades ontdekken en leren te verwerken.

Van gifbelt naar tempel
De detox die ik deed, was aan de hand van het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’ van detox-coach Jacqueline van Lieshout. Daar heb ik heel veel aan gehad en kan ik iedereen die in detox of natuurlijke voeding geïnteresseerd is, ook zeker aanraden. Over mijn ervaringen met bezinnen door middel van detox, schreef ik een artikel voor Bodhitv:

Bezinnen met detox
Vier weken lang doelbewust aandacht besteden aan lichaam en geest. Waarom zou je? Ik had twee redenen: 1) ik wilde mijn lichaam weer opladen en me gezonder voelen en 2) bezinning. Ik wilde mijn emotionele blokkades ontdekken en uitzoeken waarom ik mij minder gelukkig voel dan vijf jaar geleden. Of misschien wel tien, vijftien of drie jaar geleden. Eerlijk gezegd weet ik niet eens zo goed meer wanneer…

Lees het artikel verder op Bodhitv.

Wat is jouw ervaring met detox?

Lees ook:In retraite voor Boeddhistische Omroep
Lees ook:Spirituele schrijfwedstrijd Bodhitv
Lees ook:Een dagje stilte
Lees ook:Bodhitv maakt religieus uitstapje
Lees ook:Roy Martina in Groningen voor Detox-lezing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>