Recept 13: Zonnig slaapmutsje

Sint-Janskruid (Hypericum perforatum) is een plant die altijd rond  Midzomer bloeit in mooie gele vijfsterren. De Grieken gebruikten het kruid al voor tal van aandoeningen, waarbij 'het verdrijven van boze  geesten' hoog op de ranglijst stond. Ook tegenwoordig geldt het Sint- Janskruid nog als natuurlijk antidepressivum. Dus voor iedereen met  de het-regent-nu-al-weken-waar-blijft-die-zomer-blues is hier het recept voor een zonnig slaapmutsje.

Ingredienten:
40 gram Hypericum Perforatum (bloemen)
10 gram Melissa officinalis (blad)
1 liter vodka of jonge jenever
50 gram honing of (riet)suiker

Zo ga je te werk:
Doe het Sint-Janskruid en de Citroenmelisse bij de alcohol en laat dit vier weken trekken. Zeef hierna blad en bloem uit de alcohol en roer de  honing door de kruidendrank. Laat het mengsel voor gebruik nog een week trekken.

Drink 's avonds een borrelglas om je sombere gedachten weg te sturen.

Let op: Sint-Janskruid maakt gevoelig voor zonlicht en kan bepaalde geneesmiddelen beïnvloeden. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter van de medicijnen die je gebruikt, of een arts. Heb je geen zin om hier op te letten, hang dan een bosje  Sint-Janskruid te drogen bij je bed en laat de magie (en de geur) z'n  werk doen.

Lees ook:Recept 15: Verzachtende kruidenhoning
Lees ook:Recept 1: Kruidenthee tegen migraine
Lees ook:Recept 16: Echinacea-tinctuur voor je weerstand
Lees ook:Recept 9: Liefdeslotion van Laurie Cabot
Lees ook:Recept 2: Droomkussentje tegen nachtmerries

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>