Recept 11: desinfecterende zalf

Voor het maken van zalven bestaat een heel makkelijk basisrecept. Wanneer je hier etherische olieen aan toevoegd, kun je zorgen dat de zalf een bepaalde helende eigenschap krijgt. Aan deze zalf is lavendelolie toegevoegd. Lavendel staat bekend als een ontspannende geur, maar werkt ook heel goed als desinfecterend middel.

Je hebt nodig:
2 dl medicinale olie
25 g bijenwas
2-5 druppels lavendelolie

Zo ga je te werk:
Breng een pan met water aan de kook en zet dan het vuur lager. Plaats hierboven een kleinere pan of schaal en giet daar de olie in, zodat deze au bain marie verwarmd wordt.
Rasp de bijenwas en voeg deze al roerend toe aan de olie totdat alles helemaal gesmolten Voeg nu ook de druppels lavendelolie toe aan het mengsel.
Verwijder de schaal van de warmtebron en giet de nog warme zalf in een schone, donkere, glazen pot om stijf te worden. Dit is je zalf. Vergeet niet om de pot goed af te sluiten.

Lees ook:Recept 23: Kamillezalf tegen striae
Lees ook:Recept 25: Verzorgende lippenbalsem
Lees ook:Recept 5: Kracht-olie
Lees ook:Recept 4: Badzout
Lees ook:Wist je dat…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>