Jouw mening over… ingestraald water!

Het is alweer even geleden dat er naar jouw mening is gevraagd en er een goede discussie is geweest op dit blog. Daar gaan we verandering in brengen met de vraag: wat is jouw mening over… ingestraald water!

Ingestraald water bestaat al eeuwen, maar sinds het Jomanda-tijdperk is het een zeer bekend fenomeen geworden.
Er worden veel grapjes gemaakt over ingestraald water, maar er zijn ook nog steeds genoeg mensen die geloven baat te hebben bij een glaasje water dat door Jomanda is ingestraald.

Jomanda is overigens niet de enige die dit doet. Andere mediums en ook reiki-therapeuten 'stralen wel eens een glaasje water in' met helende energie. En in veel religies wordt water gezegend.

Wat is jouw mening hierover? Werkt ingestraald water volgens jou? En is gezegend water hetzelfde als ingestraald water? Kan iedereen water instralen? Laat het weten op Spiritualiteit.blog.nl!

Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juni 2008
Lees ook:Nu ook paranormaal-blog
Lees ook:Jouw mening over dit blog
Lees ook:Jouw mening over… NLP
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van juli 2009

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Jouw mening over… ingestraald water!

 1. Karla

  Ik heb reiki 1 en heb geleerd dat je hiermee ook een glas water (of cola of eten of watdan ook) kunt instralen. Ik heb het wel eens gedaan, maar nog niet vaak genoeg om te zeggen of het werk. wel mer ik een verschil in smaak: met reiki ingestraald water is echt lekkerder!

    /   Reply  / 
 2. joop

  ik geloof niet in Jomanda en dus ook niet in ingestraald water.
  het wijwater uit de kerk is volgens ij ook maar gewoon water, maar ik geloof wel dat de christenen die dit water voorbereiden ook echt geloven dat het gezegend/ ingestraald is..

    /   Reply  / 
 3. sonja verswijver

  Wat mijn mening hier over is,wanneer de persoon die het water instraald daar de kracht toe heeft en diegenen die het dringt vertrouwen heeft in die persoon,ja dan denk ik dat het werkt en een zeker effect zal hebben.Veel hagt ervan af hoezeer je een dergelijk effect ervaart en wat je ervan verwacht.Lieve groetjes van sonnke

    /   Reply  / 
 4. q

  It’s all in the Mind!

    /   Reply  / 
 5. Wouter Wesselkamp

  Alles is energie. En al wat energie is, is te beïnvloeden. Het instralen van water gebeurd vanuit de liefde in die persoon en zal uiteindelijk het water beïnvloeden. Geloof het of niet, maar het is wetenschappelijk bewezen dat water bewerkt met liefdevolle woorden mooiere kristallen in zich heeft dan water wat niet liefdevol bewerkt is.

    /   Reply  / 
 6. Dirk

  Zo vaak schrijft er iemand dat er “…wetenschappelijk bewezen is dat…” zo ook hier boven weer. Jammer dat de mensen die dat beweren nooit een bron kunnen vermelden. Volgens mij is dat omdat het gewoon niet waar is. Totdat Wouter Wesselkamp kan aangeven waar hij die informatie vandaan heeft “dat het wetenschappelijk bewezen dat water bewerkt met liefdevolle woorden mooiere kristallen in zich heeft dan water wat niet liefdevol bewerkt is.” is tot het tegendeel bewezen is volledige onzin.
  Ik schaar me volledig achter Joop en het meerdere malen aangetoonde placebo effect (http://nl.wikipedia.org/wiki/Placebo_(middel)) maar het door gebed invloed hebben op materie (Telekinese http://nl.wikipedia.org/wiki/Telekinese) is nooit wetenschappelijk aangetoond.

    /   Reply  / 
 7. q

  Vaak wordt er verwezen naar het Emoto-onderzoek, maar die staat in wetenschappelijke kringen behoorlijk ter discussie.

    /   Reply  / 
 8. Wouter Wesselkamp

  Klopt g.
  Zoals ook andere ideeën/theorieën door de wetenschap ter discussie werden gesteld en nu voor waar worden aangenomen.

  Dirk:
  Er was een tijd dat we wetenschappelijk niet konden aantonen dat er zuurstof in de lucht zat. Betekent dat, er pas zuurstof bestond nadat het bewijs geleverd werd?

    /   Reply  / 
 9. q

  Het probleem van Emoto is volgens mij dat hij magisch denken verwart met reguliere wetenschapsbeoefening, het resultaat is vlees noch vis.

  Als hij het nou zou presenteren als een vorm van magie bedrijven, dan is het gewoon een kwestie van geloven dat het zo is, en over geloof kan je beter niet twisten.

  Maar zoals het nu is, maakt hij er een pseudo-wetenschap van!

    /   Reply  / 
 10. Dirk

  Beste Wouter Wesselkamp,

  Ik citeer je: “Er was een tijd dat we wetenschappelijk niet konden aantonen dat er zuurstof in de lucht zat. Betekent dat, er pas zuurstof bestond nadat het bewijs geleverd werd?”

  *Jij* geeft aan “dat het wetenschappelijk bewezen dat water bewerkt met liefdevolle woorden mooiere kristallen in zich heeft dan water wat niet liefdevol bewerkt is.” Dan hebben we hier toch niets te maken met dingen die *niet* aangetoond zijn?

  Ik wil alleen maar weten waar je die informatie vandaan hebt.

    /   Reply  / 
 11. Dirk

  P.s. Materie met wilskracht aanpassen is hetzelfde als Telekinese en als dit bestaat hebben we waarschijnlijk een oplossing voor ons enegieprobleem. Ik smeek je om te vertellen waar ik meer over dit wetenschappelijk onderzoek kan lezen want dit kan de wereld in een positieve zin veranderen! Deel dit met ons! Je bent het aan de mensheid verplicht.

    /   Reply  / 
 12. q

  Het zogenaamde wetenschappelijke bewijs van Emoto rammelt aan alle kanten, het voldoet namelijk niet aan de eisen die gesteld worden aan wetenschappelijk onderzoek.

  Het komt op mij meer over als een geloof, een religieuze overtuiging, en dat moet je niet met wetenschap willen bewijzen, dat is net zo onzinnig als het bestaan van God te willen bewijzen of ontkrachten via de wetenschappelijke weg.

    /   Reply  / 
 13. joop

  “Het komt op mij meer over als een geloof, een religieuze overtuiging, en dat moet je niet met wetenschap willen bewijzen, dat is net zo onzinnig als het bestaan van God te willen bewijzen of ontkrachten via de wetenschappelijke weg.”

  Helemaal mee eens, g!

    /   Reply  / 
 14. Carola Remmelts

  Geloof wel in ingstraald water alleen niet door Yomanda, die geloof ik sowieso helemaal niet. Wel geloof ik in Reiki heb zelf ReikiII en ik weet wat energie kan doen,ook voor het water.

  Fijne dag!

  CSMSpirit

    /   Reply  / 
 15. lucy nesse

  ingestraalt water is genezend en is goed voor mens planten en dieren. heb je kramp leg een compresje met ingestraalde water op.het zelfde met pijn of blauwe plekken.ingestaalde water geeft je energieen. leg smorgen en s avonds 10min een compresje op een pijnlijke plek. wel een tijdje vol houden want soms heeft het een langere tijd nodig. Lucy Nesse.

    /   Reply  / 
 16. Karla

  Ja Reiki water of bij eten, werkt echt!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>