Jouw mening over… Spiritualiteit en politiek

Vandaag mogen we stemmen. Geen betere dag dan ook om de discussie aan te gaan wat spiritualiteit en politiek met elkaar te maken (kunnen) hebben. Zo vroeg een ‘Glamour’-lezer het volgende aan premier Balkenende: "Veel jonge mensen vinden hun antwoord niet in de kerk en zoeken zingeving in andere spirituele zaken als yoga. Zou het CDA daar niet een slag moeten maken om te moderniseren?"
Wat vinden de blog-lezers? Zouden de hedendaagse politieke partijen zich meer moeten richten op spirituele zaken?

Lees ook:Bisdom Den Bosch geeft malaise toe
Lees ook:Kerken in nieuwbouwwijken steeds minder relevant voor de lokale samenleving
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van juni 2009
Lees ook:Burgemeester verlaat vergadering voor bijbelles
Lees ook:Hoe kun je op elke vraag een antwoord krijgen?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jouw mening over… Spiritualiteit en politiek

 1. Joris Happaerts

  Lieve Mensen,

  Als wij hier over politiek praten, dan denken wij meteen aan partijpolitiek. Dat wil zeggen dat wij onze maatschappij(en) onderverdeeld hebben in parten, die elk met een eigen programma en filosofie voor de dag komen.
  Spiritualiteit of de Geest daarentegen is in wezen één en onverdeeld en kent dus geen partijdigheid. Hij heeft dus niets gemeen met partijpolitiek.
  Het is zoals wat die heilige man hoorde toen hij, op het strand, een jongetje zag dat zeewater, in zijn zelfgegraven kuilt, goot. Hij vroeg hem wat hij aan ‘t uitrichten was en het kereltje antwoordde hem: ‘Ik ga al het water van de oceaan in mijn putje gieten’.
  Even makkelijk is het om partijpolitiek te verzoenen met spiritualiteit.
  Liefdevolle groeten,
  Joris

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>